Synaptics massproducerar fingeravtrycksläsare som placeras under skärmen

Snart kan fingeravtrycksläsare i knappar vara ett minne blott. Företaget Synaptics går nu ut med att de har börjat massproducera sensorerna som monteras under skärmen på mobiltelefonen.

Den stora trenden bland mobiltelefoner under 2017 har varit allt mindre skärmkanter. Det har inneburit mindre utrymme på telefonens framsida för sensorer, högtalare och fingeravtrycksläsare. Utvecklingen har resulterat i att flera tillverkare flyttar läsaren till telefonens baksida, eller som Apple med Iphone x – slopat den helt.

Synaptics annonserar dock nu att de har färdigställt en sensor som kan bäddas in under en skärm. Företaget skriver i ett pressmeddelande att sensorn är designad för heltäckande skärmar och trycker på den höga säkerheten med tekniken.

Sensorn går under namnet Clear ID FS9500 och har enligt pressmeddelandet börjat massproduceras. Företaget slår också fast att det dels är en teknik som är snabbare än ansiktsavläsning, men också att konsumenter föredrar fingeravtrycksläsare på telefonens framsida.

Vidare framgår det att en av världens fem stora mobiltillverkare kommer står som kund för produkten. De benämner dessutom att sensorn är utvecklad med så kallade ”Infinity displays” i åtanke, vilket är den term Samsung använder för sina skärmar som täcker hela framsidan. Huruvida det är Samsung det rör sig om är dock inte bekräftat.

Ingen information finns ännu i vilken eller vilka telefoner tekniken kan tänkas återfinnas i, eller när det kommer att finnas tillgänglig för konsumenter. Men om sensorerna massproduceras nu, kan de tänkas finnas i nästa års flaggskepp.

Källa: Synaptics

Kommentarer
15 svar

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.