Synaptics massproducerar fingeravtrycksläsare som placeras under skärmen

Snart kan fingeravtrycksläsare i knappar vara ett minne blott. Företaget Synaptics går nu ut med att de har börjat massproducera sensorerna som monteras under skärmen på mobiltelefonen.

Den stora trenden bland mobiltelefoner under 2017 har varit allt mindre skärmkanter. Det har inneburit mindre utrymme på telefonens framsida för sensorer, högtalare och fingeravtrycksläsare. Utvecklingen har resulterat i att flera tillverkare flyttar läsaren till telefonens baksida, eller som Apple med Iphone x – slopat den helt.

Synaptics annonserar dock nu att de har färdigställt en sensor som kan bäddas in under en skärm. Företaget skriver i ett pressmeddelande att sensorn är designad för heltäckande skärmar och trycker på den höga säkerheten med tekniken.

Sensorn går under namnet Clear ID FS9500 och har enligt pressmeddelandet börjat massproduceras. Företaget slår också fast att det dels är en teknik som är snabbare än ansiktsavläsning, men också att konsumenter föredrar fingeravtrycksläsare på telefonens framsida.

Vidare framgår det att en av världens fem stora mobiltillverkare kommer står som kund för produkten. De benämner dessutom att sensorn är utvecklad med så kallade ”Infinity displays” i åtanke, vilket är den term Samsung använder för sina skärmar som täcker hela framsidan. Huruvida det är Samsung det rör sig om är dock inte bekräftat.

Ingen information finns ännu i vilken eller vilka telefoner tekniken kan tänkas återfinnas i, eller när det kommer att finnas tillgänglig för konsumenter. Men om sensorerna massproduceras nu, kan de tänkas finnas i nästa års flaggskepp.

Källa: Synaptics

Kommentarer
15 svar

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.