Synaptics massproducerar fingeravtrycksläsare som placeras under skärmen

Snart kan fingeravtrycksläsare i knappar vara ett minne blott. Företaget Synaptics går nu ut med att de har börjat massproducera sensorerna som monteras under skärmen på mobiltelefonen.

Den stora trenden bland mobiltelefoner under 2017 har varit allt mindre skärmkanter. Det har inneburit mindre utrymme på telefonens framsida för sensorer, högtalare och fingeravtrycksläsare. Utvecklingen har resulterat i att flera tillverkare flyttar läsaren till telefonens baksida, eller som Apple med Iphone x – slopat den helt.

Synaptics annonserar dock nu att de har färdigställt en sensor som kan bäddas in under en skärm. Företaget skriver i ett pressmeddelande att sensorn är designad för heltäckande skärmar och trycker på den höga säkerheten med tekniken.

Sensorn går under namnet Clear ID FS9500 och har enligt pressmeddelandet börjat massproduceras. Företaget slår också fast att det dels är en teknik som är snabbare än ansiktsavläsning, men också att konsumenter föredrar fingeravtrycksläsare på telefonens framsida.

Vidare framgår det att en av världens fem stora mobiltillverkare kommer står som kund för produkten. De benämner dessutom att sensorn är utvecklad med så kallade ”Infinity displays” i åtanke, vilket är den term Samsung använder för sina skärmar som täcker hela framsidan. Huruvida det är Samsung det rör sig om är dock inte bekräftat.

Ingen information finns ännu i vilken eller vilka telefoner tekniken kan tänkas återfinnas i, eller när det kommer att finnas tillgänglig för konsumenter. Men om sensorerna massproduceras nu, kan de tänkas finnas i nästa års flaggskepp.

Källa: Synaptics

Kommentarer
15 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.