Intressanta konceptbilder på Watch OS 5

Inför årets förmodade uppdateringar av Apple Watch har kreativa kreatörer skapat konceptbilder för vad de hoppas ska introduceras med Watch OS 5.

Inför varje större event Apple håller råder det frenetisk aktivitet i form av rykten och konceptskisser på vad företagets olika produkter och mjukvaruplattformar kan komma att bli. Många av dessa är riktigt lyckade och spännande, och de går från extravaganta och osannolika till evolutionära och mer sannolika.

De senaste konceptbilderna och önskemålen på Watch OS 5 faller definitivt in i den senare kategorin. Kreatörerna hos sajten Birchtree har presenterat en serie konceptbilder på vad nästa version av Apples operativsystem Watch OS skulle kunna innehålla, och hur det skulle kunna se ut. Förslagen är avskalade och rotade dels funktioner som finns i Watch OS 4 men som kan behöva förbättras, och dels önskvärda funktioner som inte finns.

Ett av önskemålen som 99-redaktionen sannerligen kan skriva under på är introduktionen av alltid på-läget där urtavlan alltid är aktiv. Som konceptmakarna påpekar har Watch Series 3 tillräckligt bra batteritid för att ett sådant läge ska kunna användas utan att batteritiden sviktar allt för mycket, och en förmodad Watch Series 4 med en mer energieffektiv S3-krets under huven skulle nog göra detta än mer sant.

En annan efterfrågad funktion vi också kan skriva under på är att tredjepartsappar ska kunna integreras med Siri-urtavlan. Denna urtavla introducerades med Watch OS 4 och ger dig direkt tillgång till en Siri-genväg och samlar dessutom information från andra appar som kalendern, foton, med mera. Om fler appar skulle kunna dela information till Siri-urtavlan skulle den göra klockan klart mer användbar.

Gällande aktivitetsmätning efterfrågas även möjligheten för klockan att automatiskt registrera sömn. Automatisk igenkänning av insomning och uppvaknande skulle göra att betydligt fler skulle använda denna funktion, så det ser vi gärna att Apple introducerar med Watch OS 5.

Apple får också gärna erbjuda utvecklare möjligheten att skapa egna urtavlor. Detta finns tillgängligt hos konkurrenter som Samsung Gear S-klockorna där användare kan ladda ner eller köpa urtavlor som passar just deras behov. Apple må tillhandahålla bra urtavlor, men en hel värld av kreativa människor är svårt att konkurrera med.

Till sist efterfrågas även en dedikerad podcastapp i klockan. I och med att Apple Watch har utrustats med LTE-uppkoppling och diverse sensorer som gör den mer fristående från telefonen är det bara rimligt att den även låter användaren lyssna på sina podcasts ute i löparspåret eller på resande fot, så även detta koncept hoppas vi på.

Det återstår att se vilka av dessa önskemål som faktiskt infrias när Apple håller sin årliga utvecklarkonferens WWDC någon gång i juni.

Kommentarer
7 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!