Homepod har börjat lämna fabrikerna

Enligt tidigare uppgifter ska Apples smarta högtalare lanseras tidigt under 2018. En källa anger nu att Homepod har börjat levereras från det amerikanska företagets underleverantörer.

Apple har tidigare angett att deras smarta högtalare Homepod kommer att släppas tidigt under 2018. Som 99 tidigare har berättat så avsågs produkten att släppas under slutet av 2017, men att lanseringen blivit försenad. Taipei Times rapporterar nu att en av Apples underleverantörer har börjat leverera den färdiga produkten.

Företaget i fråga är Inventec Corp som på uppdrag av det amerikanska företaget bygger Homepod. En källa har angett att en första leverans om en miljon enheter nu har börjat levereras. Däremot sägs även detta bara vara den första leveransen. Inventec Corp ska tillsammans med ett annat företag leverera upp till tolv miljoner enheter under året.

Än så länge finns inte något datum för när högtalaren kommer att släppas, men med tanke på att producenterna nu börjat leverera kan mer information om saken inte vara allt för långt borta. När Homepod väl släpps kommer den först bli tillgänglig i Australien, Storbritannien och USA enligt ett tidigare uttalande från Apple.

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Under föregående helg undersökte vi vilka användningsområden vi här på 99 nyttjar mest flitigt i våra telefoner. Resultatet är både oväntat och väntat.