Homepod har börjat lämna fabrikerna

Enligt tidigare uppgifter ska Apples smarta högtalare lanseras tidigt under 2018. En källa anger nu att Homepod har börjat levereras från det amerikanska företagets underleverantörer.

Apple har tidigare angett att deras smarta högtalare Homepod kommer att släppas tidigt under 2018. Som 99 tidigare har berättat så avsågs produkten att släppas under slutet av 2017, men att lanseringen blivit försenad. Taipei Times rapporterar nu att en av Apples underleverantörer har börjat leverera den färdiga produkten.

Företaget i fråga är Inventec Corp som på uppdrag av det amerikanska företaget bygger Homepod. En källa har angett att en första leverans om en miljon enheter nu har börjat levereras. Däremot sägs även detta bara vara den första leveransen. Inventec Corp ska tillsammans med ett annat företag leverera upp till tolv miljoner enheter under året.

Än så länge finns inte något datum för när högtalaren kommer att släppas, men med tanke på att producenterna nu börjat leverera kan mer information om saken inte vara allt för långt borta. När Homepod väl släpps kommer den först bli tillgänglig i Australien, Storbritannien och USA enligt ett tidigare uttalande från Apple.

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.