Homepod har börjat lämna fabrikerna

Enligt tidigare uppgifter ska Apples smarta högtalare lanseras tidigt under 2018. En källa anger nu att Homepod har börjat levereras från det amerikanska företagets underleverantörer.

Apple har tidigare angett att deras smarta högtalare Homepod kommer att släppas tidigt under 2018. Som 99 tidigare har berättat så avsågs produkten att släppas under slutet av 2017, men att lanseringen blivit försenad. Taipei Times rapporterar nu att en av Apples underleverantörer har börjat leverera den färdiga produkten.

Företaget i fråga är Inventec Corp som på uppdrag av det amerikanska företaget bygger Homepod. En källa har angett att en första leverans om en miljon enheter nu har börjat levereras. Däremot sägs även detta bara vara den första leveransen. Inventec Corp ska tillsammans med ett annat företag leverera upp till tolv miljoner enheter under året.

Än så länge finns inte något datum för när högtalaren kommer att släppas, men med tanke på att producenterna nu börjat leverera kan mer information om saken inte vara allt för långt borta. När Homepod väl släpps kommer den först bli tillgänglig i Australien, Storbritannien och USA enligt ett tidigare uttalande från Apple.

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.