Analysera din tandborstning med Colgates nya smarta tandborste

Allt fler av våra produkter i hemmet får stöd för att kommunicera med varandra och senast ut på banan är tandborsten. Modellen E1 kan spåra och analysera hur väl du borstar tänderna genom en app i telefonen.

Colgate lanserade i början av januari en ny elektrisk tandborste med namnet E1. Förutom att vara just elektrisk benämns den även som smart och den lanseras tillsammans med en app för att kartlägga din mun och coacha dig i ditt dagliga borstande.

Den främsta av de smarta funktionerna är just att kartlägga den mun tandborsten används i och tillsammans med appen håller den ordning på vart i munnen du borstat och vad du kan ha missat. Genom appen får användaren dessutom konstruktiv kritik på hur tandborstningen kan förbättras. Dessutom medföljer ett spel där användaren manövrerar en karaktär i ett ”runner”-spel genom att borsta i olika delar av munnen.

Användaren kan även ta del av information om hur stor tandyta som är rengjord såväl som hur länge en har borstat. Sist men inte minst är appen kapabel att kartlägga hela familjens vanor med tandborstningen, förutsatt att alla använder E1 givetvis.

Tandborsten sägs ha en batteritid på 10 dagar och den ansluter till din telefon via bluetooth. E1 finns just nu endast tillgänglig att köpa via Apple store i USA för 99 dollar. Appen finns endast för IOS. Någon information om huruvida den kommer till fler länder finns för tillfället inte.

Kommentarer
3 svar

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.