Analysera din tandborstning med Colgates nya smarta tandborste

Allt fler av våra produkter i hemmet får stöd för att kommunicera med varandra och senast ut på banan är tandborsten. Modellen E1 kan spåra och analysera hur väl du borstar tänderna genom en app i telefonen.

Colgate lanserade i början av januari en ny elektrisk tandborste med namnet E1. Förutom att vara just elektrisk benämns den även som smart och den lanseras tillsammans med en app för att kartlägga din mun och coacha dig i ditt dagliga borstande.

Den främsta av de smarta funktionerna är just att kartlägga den mun tandborsten används i och tillsammans med appen håller den ordning på vart i munnen du borstat och vad du kan ha missat. Genom appen får användaren dessutom konstruktiv kritik på hur tandborstningen kan förbättras. Dessutom medföljer ett spel där användaren manövrerar en karaktär i ett ”runner”-spel genom att borsta i olika delar av munnen.

Användaren kan även ta del av information om hur stor tandyta som är rengjord såväl som hur länge en har borstat. Sist men inte minst är appen kapabel att kartlägga hela familjens vanor med tandborstningen, förutsatt att alla använder E1 givetvis.

Tandborsten sägs ha en batteritid på 10 dagar och den ansluter till din telefon via bluetooth. E1 finns just nu endast tillgänglig att köpa via Apple store i USA för 99 dollar. Appen finns endast för IOS. Någon information om huruvida den kommer till fler länder finns för tillfället inte.

Kommentarer
3 svar

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Under föregående helg undersökte vi vilka användningsområden vi här på 99 nyttjar mest flitigt i våra telefoner. Resultatet är både oväntat och väntat.