Analysera din tandborstning med Colgates nya smarta tandborste

Allt fler av våra produkter i hemmet får stöd för att kommunicera med varandra och senast ut på banan är tandborsten. Modellen E1 kan spåra och analysera hur väl du borstar tänderna genom en app i telefonen.

Colgate lanserade i början av januari en ny elektrisk tandborste med namnet E1. Förutom att vara just elektrisk benämns den även som smart och den lanseras tillsammans med en app för att kartlägga din mun och coacha dig i ditt dagliga borstande.

Den främsta av de smarta funktionerna är just att kartlägga den mun tandborsten används i och tillsammans med appen håller den ordning på vart i munnen du borstat och vad du kan ha missat. Genom appen får användaren dessutom konstruktiv kritik på hur tandborstningen kan förbättras. Dessutom medföljer ett spel där användaren manövrerar en karaktär i ett ”runner”-spel genom att borsta i olika delar av munnen.

Användaren kan även ta del av information om hur stor tandyta som är rengjord såväl som hur länge en har borstat. Sist men inte minst är appen kapabel att kartlägga hela familjens vanor med tandborstningen, förutsatt att alla använder E1 givetvis.

Tandborsten sägs ha en batteritid på 10 dagar och den ansluter till din telefon via bluetooth. E1 finns just nu endast tillgänglig att köpa via Apple store i USA för 99 dollar. Appen finns endast för IOS. Någon information om huruvida den kommer till fler länder finns för tillfället inte.

Kommentarer
3 svar

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.