Analysera din tandborstning med Colgates nya smarta tandborste

Allt fler av våra produkter i hemmet får stöd för att kommunicera med varandra och senast ut på banan är tandborsten. Modellen E1 kan spåra och analysera hur väl du borstar tänderna genom en app i telefonen.

Colgate lanserade i början av januari en ny elektrisk tandborste med namnet E1. Förutom att vara just elektrisk benämns den även som smart och den lanseras tillsammans med en app för att kartlägga din mun och coacha dig i ditt dagliga borstande.

Den främsta av de smarta funktionerna är just att kartlägga den mun tandborsten används i och tillsammans med appen håller den ordning på vart i munnen du borstat och vad du kan ha missat. Genom appen får användaren dessutom konstruktiv kritik på hur tandborstningen kan förbättras. Dessutom medföljer ett spel där användaren manövrerar en karaktär i ett ”runner”-spel genom att borsta i olika delar av munnen.

Användaren kan även ta del av information om hur stor tandyta som är rengjord såväl som hur länge en har borstat. Sist men inte minst är appen kapabel att kartlägga hela familjens vanor med tandborstningen, förutsatt att alla använder E1 givetvis.

Tandborsten sägs ha en batteritid på 10 dagar och den ansluter till din telefon via bluetooth. E1 finns just nu endast tillgänglig att köpa via Apple store i USA för 99 dollar. Appen finns endast för IOS. Någon information om huruvida den kommer till fler länder finns för tillfället inte.

Kommentarer
3 svar

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.