Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 testar

Test: Icon X och kompisen Gear Sport

Amanda har testat Samsungs helt trådlösa hörlurar Gear Icon X tillsammans med sportklockan Gear Sport. Räcker den förbättrade batteritiden för att få en utmärkelse?

Sammanfattning

Du kommer få något olika upplevelser av Icon X beroende på om du har en Iphone, Samsung- eller annan Android-telefon. Men gemensamt för alla upplevelser är att hörlurarna är snygga, lätt att använda, och väldigt smidiga. Ljudet kommer låta bra, men allra bäst kommer det låta om du har en Android-telefon som du kombinerar med Apple Music, alternativt den internt lagrade musiken.

Jag började detta test med att referera till Andreas test av den tidigare Icon X-modellen. Då skrev Andreas att en rekommendation mer eller mindre var given förutsatt att nästa modell hade längre batteritid. Jag kan inte annat än att hålla honom med men eftersom vi förnyat våra utmärkelser ger jag den istället utmärkelsen Imponerande.

Fördelar:

+ Stilren och snygg
+ Smidig att styra
+ Bra passform, även vid hopp och löpning
+ Bra ljud och passiv brusreducering
+ Gear Sport är en mycket trevlig träningskompis

Nackdelar:

– S Health-appen finns inte till IOS
– Lite sämre ljud på en Iphone

Tillsammans med en…

Icon X erbjuder lite olika funktioner beroende på vilken enhet du kopplar den till. Det här är funktionerna du kommer få tillgång till om du kopplar lurarna med en:

Iphone

Till en Iphone funkar Icon X som vilka Bluetooth-lurar som helst. Det är lätt att parkoppla, alla gester fungerar och det enda jag egentligen missar är rösttränaren, möjlighet att registrera träning och använda Bixby, däremot går det prima att använda Siri på en Iphone. Registrera träningen gör jag ändå med min smarta klocka och hörlurarna är så kompententa att de funkar utmärkt även till en Iphone.

Samsung

Använder du hörlurarna tillsammans med en Samsung får du hela upplevelsen; använda Bixby för att utföra kommandon, logga träning i S Health-appen och få hjälp med träningen av rösttränaren. Det är ett komplett paket som fungerar väldigt bra och som är kopplat till en avancerad och genomarbetad hälsoapp. För absolut bästa upplevelse bör du komplettera med en smart klocka från Samsung.

När du parkopplar enheten till din telefon gör du detta i appen Samsung Gear, något som också fungerade väldigt smidigt. Brasklappen är att du måste ha en Galaxy S8, S8 Plus eller Note 8 för att få tillgång till Bixby.

Annan Android-telefon

Den enda egentliga skillnaden mellan en av Samsungs egna telefoner och en annan Android-telefon är tillgången till Bixby. Du har fortfarande tillgång till S Health-appen, rösttränaren, med mera. Det går att prata med Google Assistant om du föredrar det. Precis som på en Samsung-telefon parkopplas Icon X med hjälp av Samsung Gear-appen.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.