Google Assistant lär sig svenska i år

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

I år kommer Google att rulla ut sin smarta röstassistent till betydligt fler länder och språk. De här goda nyheterna kommer från den pågående konferensen 2018 Digital News Initiative Summit, där Google och europeiska utgivare träffas.

En av deltagarna på mötet delar med sig av den här presentationsbilden som föreställer en karta. Enligt den kommer Google Assistant att lära sig både svenska och norska i år. Danmark och Finland ser ut att få vänta ytterligare på assistenten.

Google Assistant sägs rulla ut till 25 länder i år, en betydande ökning jämfört med de åtta länder den fanns i förra året.

Om de här uppgifterna visar sig stämma är det troligt att vi i Sverige får ta del av bland annat Google Home-serien och nästa generation av Googles Pixel-telefoner. Men vi lär också kunna se fram emot en lång rad av produkter från tredjepartstillverkare; smarta tv-apparater, högtalare och hörlurar och bilar.

Kommentarer
27 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?