Google Assistant lär sig svenska i år

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

I år kommer Google att rulla ut sin smarta röstassistent till betydligt fler länder och språk. De här goda nyheterna kommer från den pågående konferensen 2018 Digital News Initiative Summit, där Google och europeiska utgivare träffas.

En av deltagarna på mötet delar med sig av den här presentationsbilden som föreställer en karta. Enligt den kommer Google Assistant att lära sig både svenska och norska i år. Danmark och Finland ser ut att få vänta ytterligare på assistenten.

Google Assistant sägs rulla ut till 25 länder i år, en betydande ökning jämfört med de åtta länder den fanns i förra året.

Om de här uppgifterna visar sig stämma är det troligt att vi i Sverige får ta del av bland annat Google Home-serien och nästa generation av Googles Pixel-telefoner. Men vi lär också kunna se fram emot en lång rad av produkter från tredjepartstillverkare; smarta tv-apparater, högtalare och hörlurar och bilar.

Kommentarer
27 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?