Google Assistant lär sig svenska i år

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

I år kommer Google att rulla ut sin smarta röstassistent till betydligt fler länder och språk. De här goda nyheterna kommer från den pågående konferensen 2018 Digital News Initiative Summit, där Google och europeiska utgivare träffas.

En av deltagarna på mötet delar med sig av den här presentationsbilden som föreställer en karta. Enligt den kommer Google Assistant att lära sig både svenska och norska i år. Danmark och Finland ser ut att få vänta ytterligare på assistenten.

Google Assistant sägs rulla ut till 25 länder i år, en betydande ökning jämfört med de åtta länder den fanns i förra året.

Om de här uppgifterna visar sig stämma är det troligt att vi i Sverige får ta del av bland annat Google Home-serien och nästa generation av Googles Pixel-telefoner. Men vi lär också kunna se fram emot en lång rad av produkter från tredjepartstillverkare; smarta tv-apparater, högtalare och hörlurar och bilar.

Kommentarer
27 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.