Google Assistant lär sig svenska i år

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

I år kommer Google att rulla ut sin smarta röstassistent till betydligt fler länder och språk. De här goda nyheterna kommer från den pågående konferensen 2018 Digital News Initiative Summit, där Google och europeiska utgivare träffas.

En av deltagarna på mötet delar med sig av den här presentationsbilden som föreställer en karta. Enligt den kommer Google Assistant att lära sig både svenska och norska i år. Danmark och Finland ser ut att få vänta ytterligare på assistenten.

Google Assistant sägs rulla ut till 25 länder i år, en betydande ökning jämfört med de åtta länder den fanns i förra året.

Om de här uppgifterna visar sig stämma är det troligt att vi i Sverige får ta del av bland annat Google Home-serien och nästa generation av Googles Pixel-telefoner. Men vi lär också kunna se fram emot en lång rad av produkter från tredjepartstillverkare; smarta tv-apparater, högtalare och hörlurar och bilar.

Kommentarer
27 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.