Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Postnord bygger lager i Örebro för hantering av Kinapaket

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

För någon vecka sedan skrev vi om att Postnord skulle börja ta ut en administrationsavgift på minst 75 kronor för samtliga paket som kommer till Sverige från länder utanför EU. Den främsta anledningen till att detta implementerades var för de så kallade Kinapaketen från näthandlare som Wish blivit mycket populära bland svenskarna.

Denna extra avgift är tänkt att täcka upp de kostnader som Tullverket anser statskassan går miste om då folk inte betalar moms för dessa varor.

Postnords nya system för dessa paket fungerar så att de lagrar paketen i ett tullager där de får ligga tills mottagaren betalar den avi som skickas ut i samband med att paketet når Sverige. När avi:n är betald kommer paketet lämna tullagret och skickas till mottagaren.

För att klara av att hantera denna nya lagring av paket kommer Postnord nu öppna upp ett nytt lager i Örebro. Postnord kommer att nyanställa runt 90 personer som ska se till att folk får sina paket så fort de betalar. Exakt när detta lager ska öppnas upp är oklart just nu.

Postnord har tidigare sagt att de räknar med att den extra avgiften ska leda till att färre svenskar kommer köpa varor från kinesiska näthandlare som Wish och Aliexpress. Detta främst för de billiga varorna nu genast blir avsevärt mycket dyrare och ej längre lönsamma att beställa från dessa näthandlare. Det talas även om att Kinapaketen kommer "paketeras om" i ett annat EU-land och sedan skeppas till Sverige för att komma runt dessa nya regler. Så hur länge Postnord behöver detta lager i dess planerade form återstår att se.

Källa: Sveriges Radio

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.