Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Strömbrytare för Philips Hue lanseras

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Philips meddelade nyligen att de kommer samarbeta med tillverkarna Feller, Niko och Vimar för att släppa Hue-kompatibla strömbrytare.

Dessa strömbrytare kommer se till att lamporna kan dimmas, ändra färgton och såklart släckas eller tändas. De är även kompatibla med allt inom Philips Hues ekosystem, IFTTT och de olika tillverkarnas egna smarta system.

Viktigt att tänka på när du hanterar el hemma:

  • Om du är osäker på hur du ska göra, kontakta alltid en elektriker.

  • Kolla in Elsäkerhetspocket för att få råd, guider och där du kan se vad du är behörig att göra.

  • Du får byta befintliga strömbrytare som inte har högre strömstyrka än 16 A, förutsatt att du vet vad du gör.

Uppkopplade lampor är fantastiska att ha men trots all automatisering är det ibland skönt att bara kunna tända lamporna från en strömbrytare på väggen.
Lamporna går förvisso att tända och släcka via traditonella strömbrytare men detta kan många gånger resultera i en hel del förvirring, speciellt om det är gäster som försöker släcka och tända dina lampor.

De första produkterna från detta samarbete förväntas dyka upp under årets fjärde kvartal. Vi har hört av oss till Philips Lightning för att ta reda på när och om strömbrytarna kommer till Sverige men eftersom det är Philips samarbetspartners som säljer produkterna kan inte Philips svara på när eller om de kommer till Sverige.

Källa: Philips Lightning

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.