Nästa version av Chrome blockerar autospelande videor med ljud

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Google meddelade idag att nästa uppdatering för Chrome (version 66) kommer innehålla en funktion som automatiskt stänger av autospelande videoklipp med ljud. Denna funktion kommer finnas på både mobil- och skrivbordsversionen av Chrome.

Funktionen kommer gälla autospelande videoklipp som också spelar upp tillhörande ljudspår. Klipp där ljudet är avstängt eller inte har ljud alls kommer fortsätta köras igång av sig själv. Som användare är det möjligt att godkänna vilka sajter som automatiskt får spela upp video med ljud. För att godkänna en sajt på mobilen krävs det att användaren har lagt till webbplatsen på hemskärmen.

Denna funktion finns redan tillgänglig i betan för Chrome och kommer lanseras i den skarpa versionen under nästa månad. Det finns få saker som är mer irriterande på nätet än videoklipp med ljud som spelas upp av sig själv, så detta är verkligen ett välkommet tillskott till Chrome.

Källa: Chromium Blog

Kommentarer
1 svar

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?