Nästa version av Chrome blockerar autospelande videor med ljud

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Google meddelade idag att nästa uppdatering för Chrome (version 66) kommer innehålla en funktion som automatiskt stänger av autospelande videoklipp med ljud. Denna funktion kommer finnas på både mobil- och skrivbordsversionen av Chrome.

Funktionen kommer gälla autospelande videoklipp som också spelar upp tillhörande ljudspår. Klipp där ljudet är avstängt eller inte har ljud alls kommer fortsätta köras igång av sig själv. Som användare är det möjligt att godkänna vilka sajter som automatiskt får spela upp video med ljud. För att godkänna en sajt på mobilen krävs det att användaren har lagt till webbplatsen på hemskärmen.

Denna funktion finns redan tillgänglig i betan för Chrome och kommer lanseras i den skarpa versionen under nästa månad. Det finns få saker som är mer irriterande på nätet än videoklipp med ljud som spelas upp av sig själv, så detta är verkligen ett välkommet tillskott till Chrome.

Källa: Chromium Blog

Kommentarer
1 svar

Kan du allt som är värt att veta om Spotify? Det finns alltid mer att lära, och här delar vi med oss av 14 smarta tips och inställningar som gör dig till ett Spotify-proffs.

Just nu håller Andreas på att testa Sonys senaste flaggskepp Xperia XZ2 som i teorin låter imponerande. Här är hans första intryck av telefonen. Passa på att ställ frågor och kom med önskemål eller bara snacka av dig!

Facebook är minst sagt i hetluften nu så 99 letar i frågearkivet och ställer denna vecka 10 kluriga frågor om grundaren och vd:n Mark Zuckerberg. Hur många rätt får du?

Amazon satsar på internationell handel och lanserar flera verktyg som gör handelsplatsens 45 miljoner varor i USA tillgängliga att beställa från utlandet.

Om du slår in fel lösenkod till din IOS-enhet för många gånger blir den avaktiverad. Slår du fel kod sex gånger i rad blir den inaktiverad och det blir ganska jobbigt på alla sätt. Vi guidar dig genom proceduren.

En uppföljare till Iphone X är knappast att vänta förrän i september, men redan i sommar kan Iphone SE ersättas av en ny Iphone-modell visar registreringsbeteckningar som Apple har gjort.