Nästa version av Chrome blockerar autospelande videor med ljud

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Google meddelade idag att nästa uppdatering för Chrome (version 66) kommer innehålla en funktion som automatiskt stänger av autospelande videoklipp med ljud. Denna funktion kommer finnas på både mobil- och skrivbordsversionen av Chrome.

Funktionen kommer gälla autospelande videoklipp som också spelar upp tillhörande ljudspår. Klipp där ljudet är avstängt eller inte har ljud alls kommer fortsätta köras igång av sig själv. Som användare är det möjligt att godkänna vilka sajter som automatiskt får spela upp video med ljud. För att godkänna en sajt på mobilen krävs det att användaren har lagt till webbplatsen på hemskärmen.

Denna funktion finns redan tillgänglig i betan för Chrome och kommer lanseras i den skarpa versionen under nästa månad. Det finns få saker som är mer irriterande på nätet än videoklipp med ljud som spelas upp av sig själv, så detta är verkligen ett välkommet tillskott till Chrome.

Källa: Chromium Blog

Kommentarer
1 svar

Ibland leker jag med tanken på att byta mobilplattform, men det finns några saker som jag då skulle sakna och andra som håller mig kvar. Här är de tre viktigaste för mig.

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!