Nästa version av Chrome blockerar autospelande videor med ljud

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Google meddelade idag att nästa uppdatering för Chrome (version 66) kommer innehålla en funktion som automatiskt stänger av autospelande videoklipp med ljud. Denna funktion kommer finnas på både mobil- och skrivbordsversionen av Chrome.

Funktionen kommer gälla autospelande videoklipp som också spelar upp tillhörande ljudspår. Klipp där ljudet är avstängt eller inte har ljud alls kommer fortsätta köras igång av sig själv. Som användare är det möjligt att godkänna vilka sajter som automatiskt får spela upp video med ljud. För att godkänna en sajt på mobilen krävs det att användaren har lagt till webbplatsen på hemskärmen.

Denna funktion finns redan tillgänglig i betan för Chrome och kommer lanseras i den skarpa versionen under nästa månad. Det finns få saker som är mer irriterande på nätet än videoklipp med ljud som spelas upp av sig själv, så detta är verkligen ett välkommet tillskott till Chrome.

Källa: Chromium Blog

Kommentarer
1 svar

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.