Google sugna på Nokias hälsoprodukter

Nokia har flera intressenter om de vill sälja sin hälsodivision Nokia Health. Kanske blir produkterna än en gång franska, eller så kan de hamna hos amerikanska Nest.

I februari fick jag lite ont i magtrakten då det rapporterades att Nokia inte var intresserade av att driva vidare sin hälsodivision med alla produkterna de köpt upp från Withings. Jag äger flera av produkterna och såg framför mig hur de skulle upphöra att fungera likt hur det gick för Pebble när Fitbit köpte upp företaget.

Men kanske finns det en framtid för hälsoprylarna som numera samlas under Nokia Health. Det rapporteras nämligen att Google-ägda Nest är intresserade av att köpa avdelningen av Nokia. Utöver Nest sägs två franska bolag och ytterligare ett företag utanför Europa vara intresserade.

Withings grundades i Frankrike och det sägs att regeringen i landet är mycket intresserade av att få tillbaka verksamheten dit för att förstärka deras satsningar inom AI-området.

Intressant nog satsar också Google i Frankrike och startar ett nytt forskningscenter kring artificiell intelligens (AI) där. Under de senaste två åren har Google satsat allt mer på hårdvara och ett köp av Nokia Health skulle ta dem in i hälso- och träningsvärlden. Möjligen är Google endast intresserade av Nokias AI-teknik. Den som lever får se.

Nokia själva vill inte kommentera uppgifterna och säger att deras strategiska granskning ännu pågår. Insatta källor menar att försäljningen blir klar den här månaden.

Källa: WareableKommentarer
2 svar

Ibland leker jag med tanken på att byta mobilplattform, men det finns några saker som jag då skulle sakna och andra som håller mig kvar. Här är de tre viktigaste för mig.

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!