Google sugna på Nokias hälsoprodukter

Nokia har flera intressenter om de vill sälja sin hälsodivision Nokia Health. Kanske blir produkterna än en gång franska, eller så kan de hamna hos amerikanska Nest.

I februari fick jag lite ont i magtrakten då det rapporterades att Nokia inte var intresserade av att driva vidare sin hälsodivision med alla produkterna de köpt upp från Withings. Jag äger flera av produkterna och såg framför mig hur de skulle upphöra att fungera likt hur det gick för Pebble när Fitbit köpte upp företaget.

Men kanske finns det en framtid för hälsoprylarna som numera samlas under Nokia Health. Det rapporteras nämligen att Google-ägda Nest är intresserade av att köpa avdelningen av Nokia. Utöver Nest sägs två franska bolag och ytterligare ett företag utanför Europa vara intresserade.

Withings grundades i Frankrike och det sägs att regeringen i landet är mycket intresserade av att få tillbaka verksamheten dit för att förstärka deras satsningar inom AI-området.

Intressant nog satsar också Google i Frankrike och startar ett nytt forskningscenter kring artificiell intelligens (AI) där. Under de senaste två åren har Google satsat allt mer på hårdvara och ett köp av Nokia Health skulle ta dem in i hälso- och träningsvärlden. Möjligen är Google endast intresserade av Nokias AI-teknik. Den som lever får se.

Nokia själva vill inte kommentera uppgifterna och säger att deras strategiska granskning ännu pågår. Insatta källor menar att försäljningen blir klar den här månaden.

Källa: WareableKommentarer
2 svar

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!