Google sugna på Nokias hälsoprodukter

Nokia har flera intressenter om de vill sälja sin hälsodivision Nokia Health. Kanske blir produkterna än en gång franska, eller så kan de hamna hos amerikanska Nest.

I februari fick jag lite ont i magtrakten då det rapporterades att Nokia inte var intresserade av att driva vidare sin hälsodivision med alla produkterna de köpt upp från Withings. Jag äger flera av produkterna och såg framför mig hur de skulle upphöra att fungera likt hur det gick för Pebble när Fitbit köpte upp företaget.

Men kanske finns det en framtid för hälsoprylarna som numera samlas under Nokia Health. Det rapporteras nämligen att Google-ägda Nest är intresserade av att köpa avdelningen av Nokia. Utöver Nest sägs två franska bolag och ytterligare ett företag utanför Europa vara intresserade.

Withings grundades i Frankrike och det sägs att regeringen i landet är mycket intresserade av att få tillbaka verksamheten dit för att förstärka deras satsningar inom AI-området.

Intressant nog satsar också Google i Frankrike och startar ett nytt forskningscenter kring artificiell intelligens (AI) där. Under de senaste två åren har Google satsat allt mer på hårdvara och ett köp av Nokia Health skulle ta dem in i hälso- och träningsvärlden. Möjligen är Google endast intresserade av Nokias AI-teknik. Den som lever får se.

Nokia själva vill inte kommentera uppgifterna och säger att deras strategiska granskning ännu pågår. Insatta källor menar att försäljningen blir klar den här månaden.

Källa: WareableKommentarer
2 svar

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.