Google sugna på Nokias hälsoprodukter

Nokia har flera intressenter om de vill sälja sin hälsodivision Nokia Health. Kanske blir produkterna än en gång franska, eller så kan de hamna hos amerikanska Nest.

I februari fick jag lite ont i magtrakten då det rapporterades att Nokia inte var intresserade av att driva vidare sin hälsodivision med alla produkterna de köpt upp från Withings. Jag äger flera av produkterna och såg framför mig hur de skulle upphöra att fungera likt hur det gick för Pebble när Fitbit köpte upp företaget.

Men kanske finns det en framtid för hälsoprylarna som numera samlas under Nokia Health. Det rapporteras nämligen att Google-ägda Nest är intresserade av att köpa avdelningen av Nokia. Utöver Nest sägs två franska bolag och ytterligare ett företag utanför Europa vara intresserade.

Withings grundades i Frankrike och det sägs att regeringen i landet är mycket intresserade av att få tillbaka verksamheten dit för att förstärka deras satsningar inom AI-området.

Intressant nog satsar också Google i Frankrike och startar ett nytt forskningscenter kring artificiell intelligens (AI) där. Under de senaste två åren har Google satsat allt mer på hårdvara och ett köp av Nokia Health skulle ta dem in i hälso- och träningsvärlden. Möjligen är Google endast intresserade av Nokias AI-teknik. Den som lever får se.

Nokia själva vill inte kommentera uppgifterna och säger att deras strategiska granskning ännu pågår. Insatta källor menar att försäljningen blir klar den här månaden.

Källa: WareableKommentarer
1 svar

Kan du allt som är värt att veta om Spotify? Det finns alltid mer att lära, och här delar vi med oss av 14 smarta tips och inställningar som gör dig till ett Spotify-proffs.

Just nu håller Andreas på att testa Sonys senaste flaggskepp Xperia XZ2 som i teorin låter imponerande. Här är hans första intryck av telefonen. Passa på att ställ frågor och kom med önskemål eller bara snacka av dig!

Facebook är minst sagt i hetluften nu så 99 letar i frågearkivet och ställer denna vecka 10 kluriga frågor om grundaren och vd:n Mark Zuckerberg. Hur många rätt får du?

Amazon satsar på internationell handel och lanserar flera verktyg som gör handelsplatsens 45 miljoner varor i USA tillgängliga att beställa från utlandet.

Om du slår in fel lösenkod till din IOS-enhet för många gånger blir den avaktiverad. Slår du fel kod sex gånger i rad blir den inaktiverad och det blir ganska jobbigt på alla sätt. Vi guidar dig genom proceduren.

En uppföljare till Iphone X är knappast att vänta förrän i september, men redan i sommar kan Iphone SE ersättas av en ny Iphone-modell visar registreringsbeteckningar som Apple har gjort.