Kolla in soptunna som använder AI för att hjälpa dig återvinna

Skulle du vilja förenkla återvinningen där hemma? Kanske kan den smarta soptunnan Oscar eller något liknande vara framtidens enkla lösning.

I veckans fredagsvideo kollar vi in den smarta soptunnan Oscar som använder AI för att sortera det du kastar i den – du behöver alltså inte klura ut själv vad som kan sorteras och inte. Oscar blir snart ett Kickstarter-projekt så den finns tyvärr inte att köpa redan nu. Men kanske kan den här eller liknande lösningar vara det som saknas för att få alla att börja återvinna det som går.

Hur gör du med återvinningen där hemma? Dela gärna med dig av smarta och fiffiga tips i kommentarerna nedan.

Källa: Autonomous.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.