Kolla in soptunna som använder AI för att hjälpa dig återvinna

Skulle du vilja förenkla återvinningen där hemma? Kanske kan den smarta soptunnan Oscar eller något liknande vara framtidens enkla lösning.

I veckans fredagsvideo kollar vi in den smarta soptunnan Oscar som använder AI för att sortera det du kastar i den – du behöver alltså inte klura ut själv vad som kan sorteras och inte. Oscar blir snart ett Kickstarter-projekt så den finns tyvärr inte att köpa redan nu. Men kanske kan den här eller liknande lösningar vara det som saknas för att få alla att börja återvinna det som går.

Hur gör du med återvinningen där hemma? Dela gärna med dig av smarta och fiffiga tips i kommentarerna nedan.

Källa: Autonomous.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.