Spotify låter dig snart skippa reklam

Spotify gör sin gratistjänst lite godare genom att låta lyssnare trycka bort reklamavbrott. Än så länge bara i Australien, men målet är att sprida funktionen globalt.

Användare som nyttjar gratisabonnemanget i Spotify har vissa begränsningar jämfört med musiktjänstens premiumkunder, det mest påtagliga är förmodligen reklamavbrotten som dyker upp mellan låtarna.

I våras släppte Spotify en ny app för sina ungefär 90 miljoner gratisanvändare – en viktig grupp av potentiella betalande kunder. Nu testar Spotify ytterligare en sak för att göra gratisupplevelsen trevligare, nämligen möjligheten att trycka bort reklamavbrotten. Till att börja med testat funktionen bara i Australien, men Spotify har som mål att sprida den globalt.

Enligt Spotify är detta inte bara mysigt för användarna, utan också ett bra sätt att samla in feedback om vilken reklam som går hem hos lyssnarna. Tanken är nämligen att användare troligtvis bara hoppar över reklam som inte passar eller intresserar dem. Annonsörerna ska inte behöva betala för reklam som skippas.

Vad tror du, kommer detta göra gratisupplevelsen bra nog eller är det fortfarande värt att betala en hundring i månaden för Spotify? Brukar du hoppa över reklamen när det är möjligt, eller ser du på reklam som intresserar dig?

Läs mer om Spotify:

Källa: Ad Age

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.