Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Arris gör världens första Easy Mesh-router

Easy Mesh är en ny standard som ska låta routrar från olika tillverkare bilda mesh-nätverk tillsammans, och nu har den första produkten som stöder Easy Mesh nått marknaden.

Tidigare i år enades den så kallade The Wifi Alliance om en ny standard för trådlösa mesh-nätverk. Mesh är ett gäng små routrar som kopplas samman för att bilda ett enda nätverk med bra hastighet och täckning. Den nya standarden kallas Easy Mesh, och ska göra det möjligt att bilda ett mesh-nätverk med routrar från flera olika tillverkare.

Nu har den första produkten lanserats som följer Easy Mesh-standarden, och den kommer från tillverkaren Arris. Namnet på routern är det fantasieggande VAP4641 Wireless Extender, och den är alltså kompatibel med andra Easy Mesh-routrar – när det nu dyker upp några sådana på marknaden.

Arris säljer dessävrre inte sin router i Sverige, men förhoppningsvis kommer fler Easy Mesh-system framöver. Tidigare mesh-routrar har i princip tvingat användaren att hålla sig till en och samma tillverkare, så det vore onekligen trevligt om den nya standarden kunde få fotfäste på marknaden.

Läs också: Pryltipset – Mesh-routern Netgear Orbi

Källa: The Verge

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.