Arris gör världens första Easy Mesh-router

Easy Mesh är en ny standard som ska låta routrar från olika tillverkare bilda mesh-nätverk tillsammans, och nu har den första produkten som stöder Easy Mesh nått marknaden.

Tidigare i år enades den så kallade The Wifi Alliance om en ny standard för trådlösa mesh-nätverk. Mesh är ett gäng små routrar som kopplas samman för att bilda ett enda nätverk med bra hastighet och täckning. Den nya standarden kallas Easy Mesh, och ska göra det möjligt att bilda ett mesh-nätverk med routrar från flera olika tillverkare.

Nu har den första produkten lanserats som följer Easy Mesh-standarden, och den kommer från tillverkaren Arris. Namnet på routern är det fantasieggande VAP4641 Wireless Extender, och den är alltså kompatibel med andra Easy Mesh-routrar – när det nu dyker upp några sådana på marknaden.

Arris säljer dessävrre inte sin router i Sverige, men förhoppningsvis kommer fler Easy Mesh-system framöver. Tidigare mesh-routrar har i princip tvingat användaren att hålla sig till en och samma tillverkare, så det vore onekligen trevligt om den nya standarden kunde få fotfäste på marknaden.

Läs också: Pryltipset – Mesh-routern Netgear Orbi

Källa: The Verge

Kommentarer
12 svar

Samsungs senaste platta är ett imponerande alternativ till Ipad, men för proffsanvändare dras den tyvärr med några riktigt tråkiga brister.

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Klockan kan förhandsbeställas den 30 november med stöd för LTE via esim, och enligt källor ska detta finnas tillgängligt när klockan skickas ut till kunderna.

Fotoredigering på IOS-plattformen blir mer avancerat med RAW Power 2.0 som bland annat lägger till seriejusteringar av bilder, så kallad batch-bearbetning.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.