Arris gör världens första Easy Mesh-router

Easy Mesh är en ny standard som ska låta routrar från olika tillverkare bilda mesh-nätverk tillsammans, och nu har den första produkten som stöder Easy Mesh nått marknaden.

Tidigare i år enades den så kallade The Wifi Alliance om en ny standard för trådlösa mesh-nätverk. Mesh är ett gäng små routrar som kopplas samman för att bilda ett enda nätverk med bra hastighet och täckning. Den nya standarden kallas Easy Mesh, och ska göra det möjligt att bilda ett mesh-nätverk med routrar från flera olika tillverkare.

Nu har den första produkten lanserats som följer Easy Mesh-standarden, och den kommer från tillverkaren Arris. Namnet på routern är det fantasieggande VAP4641 Wireless Extender, och den är alltså kompatibel med andra Easy Mesh-routrar – när det nu dyker upp några sådana på marknaden.

Arris säljer dessävrre inte sin router i Sverige, men förhoppningsvis kommer fler Easy Mesh-system framöver. Tidigare mesh-routrar har i princip tvingat användaren att hålla sig till en och samma tillverkare, så det vore onekligen trevligt om den nya standarden kunde få fotfäste på marknaden.

Läs också: Pryltipset – Mesh-routern Netgear Orbi

Källa: The Verge

Kommentarer
12 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.