Arris gör världens första Easy Mesh-router

Easy Mesh är en ny standard som ska låta routrar från olika tillverkare bilda mesh-nätverk tillsammans, och nu har den första produkten som stöder Easy Mesh nått marknaden.

Tidigare i år enades den så kallade The Wifi Alliance om en ny standard för trådlösa mesh-nätverk. Mesh är ett gäng små routrar som kopplas samman för att bilda ett enda nätverk med bra hastighet och täckning. Den nya standarden kallas Easy Mesh, och ska göra det möjligt att bilda ett mesh-nätverk med routrar från flera olika tillverkare.

Nu har den första produkten lanserats som följer Easy Mesh-standarden, och den kommer från tillverkaren Arris. Namnet på routern är det fantasieggande VAP4641 Wireless Extender, och den är alltså kompatibel med andra Easy Mesh-routrar – när det nu dyker upp några sådana på marknaden.

Arris säljer dessävrre inte sin router i Sverige, men förhoppningsvis kommer fler Easy Mesh-system framöver. Tidigare mesh-routrar har i princip tvingat användaren att hålla sig till en och samma tillverkare, så det vore onekligen trevligt om den nya standarden kunde få fotfäste på marknaden.

Läs också: Pryltipset – Mesh-routern Netgear Orbi

Källa: The Verge

Kommentarer
12 svar

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.