Motorola doppar Iphone X i färg

Motorola kämpar vidare med att sticka ut på marknaden, och P30 är deras senaste mobil i mellanklassen. Med färgschema från Huawei och allmän design från Apple vinner mobilen knappast pris i originalitet.

Behöver Iphone X bli mer färgglad? Det verkar Motorola tycka, som mer eller mindre gjort en replika av Apples flaggskepp och målat den i samma turkos-lila färgblandning som Huawei P20 Pro. Resultatet heter Motorola P30, och kommer till Kina i september. Därefter är en global lansering aktuell, men då under annat namn.

För de som föredrar mer sobra färgtoner kommer Motorola P30 också i vitt och svart, som inte gör mobilens Iphone X-inspiration mindre framträdande. På insidan hittar vi mellanstarka processorn Snapdragon 636, 6 gigabyte primärminne och operativsystemet Android 8 Oreo. Bildskärmen är också den helt vanlig på 6,2 tum och med en upplösning på 2 245 x 1 080 pixel. De dubbla kamerorna erbejuder 16 respektie 5 megapixel.

Motorola lär knappast sätta världen i brand med P30, men kanske är de ändå något på spåren med sitt färgglada formval. Många Android-tillverkare har det senaste året satsat på roliga och blanka färger, är det en trend Apple borde haka på? Det går redan rykten om att den billigare av de nya Iphone-modellerna kommer i olika färger så som orange, men skulle inte också flaggskeppet Iphone X må bra av lite roligare kulörer?

Läs mer:

Källa: Phone Arena

Kommentarer
8 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?