Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vad Apple kan göra med Shazam

Apples köp av musiktjänsten Shazam är nu genomfört, och appen blir snart reklamfri för alla användare. Frågan är vad som händer med Shazam på längre sikt.

I december bekräftade Apple att de köper Shazam, en tjänst som kan känna igen musik genom att lyssna på den. Nu är köpet genomfört, och Apple meddelar att appen inom kort kommer att vara reklamfri för alla användare.

Frågan att ställa sig nu är vad som kommer att hända med Shazam på längre sikt. Appen finns i dagsläget tillgänglig på alla Apples plattformar, men också Android och Android Wear. Apple har inte avslöjat vad de har för planer för Shazam, men det är inte säkert att de planerna inkluderar Android-plattformen.

Shazam finns redan integrerad i Apples röstassistent Siri, och en rimlig gissning är väl att Apple kommer att knyta tjänsten ännu tätare till assistenten, och sin strömmande musiktjänst Apple Music. Det är därför mycket möjligt att appen Shazam kommer att upphöra att existera helt, åtminstone i sin nuvarande form.

Apple kan göra mycket coolt med Shazam

För de som älskar och använder en app är det alltså inte nödvändigtvis goda nyheter när appen köps upp av ett stort företag. För de som är Apple-användare finns ändå mycket coolt företaget skulle kunna göra med Shazam.

En funktion vi gärna skulle vilja se är att Shazam integreras med TV OS, och de filmer och program vi tittar på i Apple TV. Till exempel skulle Apple Music kunna skapa automatiska spellistor baserade på den musik som spelas i de tv-program du tittat på. Spellistorna skulle inte ens behöva läggas i ditt eget bibliotek, utan bara presenteras som förslag från musiktjänsten. Till exempel "Musiken från gårdagens tv-maraton".

Siri skulle såklart också kunna göra häftiga saker med Shazam. Redan idag kan Siri i Homepod hitta musik utifrån låttexter – framöver kanske vi rentav kan nynna låtar till Homepod, som därefter hittar det vi är ute efter. Om detta synkas mellan olika enheter kan det också bli väldigt användbart. Kanske din Apple Watch fångar upp musik som spelas runtomkring dig, så att du när du kommer hem kan be Homepod att spela upp den där låten du hörde på gymmet igår?

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.