Pixel 3-telefonerna avslöjas... igen

9 oktober är det dags för Google-event men redan nu vet vi det mesta, åtminstone om de nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Det hör som bekant till vanligheterna att information om nya telefoner läcker ut på förhand, innan de stora tillverkarnas lanseringsevent. Frågan är dock om inte Pixel 3 slagit nytt rekord, då läckorna varit många och pågått länge. Tidigare den här månaden lämnades en Pixel 3 XL kvar i en taxi av misstag, och kunde identifieras av chauffören som kände igen den från alla läckor.

Nu har nya bilder dykt upp som visar båda storlekarna av telefonen, inklusive den nya skärmflärpen på den stora modellen, och vad som kan vara den nya bakgrundsbilden som telefonerna kommer med. Båda storlekarna verkar också bara ha en ensam kamera, i en tid när dubbla samverkande kameror blivit något av en standard. Den nuvarande Pixel 2 brukar trots detta anses som en av de allra bästa kameramobilerna, tack vare smart algoritmer och AI-behandling av bilderna.

I övrigt verkar de tekniska specifikationerna för Pixel 3 och Pixel 3 XL inte överraska särskilt. De nya modellerna verkar få en baksida av glas, vilket gissningsvis innebär stöd för trådlös laddning. Processorn blir troligtvis en Snapdragon 845, mängden primärminne 4 gigabyte och självklart kommer telefonerna installerade med Android 9.0 Pie.

Det mest spännande inför Google-eventet 9 oktober blir därmed om företaget också visar upp andra produkter, och om telefonen äntligen får en officiell lansering i Sverige.

Källa: WinfutureThe Verge

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.