Pixel 3-telefonerna avslöjas... igen

9 oktober är det dags för Google-event men redan nu vet vi det mesta, åtminstone om de nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Det hör som bekant till vanligheterna att information om nya telefoner läcker ut på förhand, innan de stora tillverkarnas lanseringsevent. Frågan är dock om inte Pixel 3 slagit nytt rekord, då läckorna varit många och pågått länge. Tidigare den här månaden lämnades en Pixel 3 XL kvar i en taxi av misstag, och kunde identifieras av chauffören som kände igen den från alla läckor.

Nu har nya bilder dykt upp som visar båda storlekarna av telefonen, inklusive den nya skärmflärpen på den stora modellen, och vad som kan vara den nya bakgrundsbilden som telefonerna kommer med. Båda storlekarna verkar också bara ha en ensam kamera, i en tid när dubbla samverkande kameror blivit något av en standard. Den nuvarande Pixel 2 brukar trots detta anses som en av de allra bästa kameramobilerna, tack vare smart algoritmer och AI-behandling av bilderna.

I övrigt verkar de tekniska specifikationerna för Pixel 3 och Pixel 3 XL inte överraska särskilt. De nya modellerna verkar få en baksida av glas, vilket gissningsvis innebär stöd för trådlös laddning. Processorn blir troligtvis en Snapdragon 845, mängden primärminne 4 gigabyte och självklart kommer telefonerna installerade med Android 9.0 Pie.

Det mest spännande inför Google-eventet 9 oktober blir därmed om företaget också visar upp andra produkter, och om telefonen äntligen får en officiell lansering i Sverige.

Källa: WinfutureThe Verge

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.