Pixel 3-telefonerna avslöjas... igen

9 oktober är det dags för Google-event men redan nu vet vi det mesta, åtminstone om de nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Det hör som bekant till vanligheterna att information om nya telefoner läcker ut på förhand, innan de stora tillverkarnas lanseringsevent. Frågan är dock om inte Pixel 3 slagit nytt rekord, då läckorna varit många och pågått länge. Tidigare den här månaden lämnades en Pixel 3 XL kvar i en taxi av misstag, och kunde identifieras av chauffören som kände igen den från alla läckor.

Nu har nya bilder dykt upp som visar båda storlekarna av telefonen, inklusive den nya skärmflärpen på den stora modellen, och vad som kan vara den nya bakgrundsbilden som telefonerna kommer med. Båda storlekarna verkar också bara ha en ensam kamera, i en tid när dubbla samverkande kameror blivit något av en standard. Den nuvarande Pixel 2 brukar trots detta anses som en av de allra bästa kameramobilerna, tack vare smart algoritmer och AI-behandling av bilderna.

I övrigt verkar de tekniska specifikationerna för Pixel 3 och Pixel 3 XL inte överraska särskilt. De nya modellerna verkar få en baksida av glas, vilket gissningsvis innebär stöd för trådlös laddning. Processorn blir troligtvis en Snapdragon 845, mängden primärminne 4 gigabyte och självklart kommer telefonerna installerade med Android 9.0 Pie.

Det mest spännande inför Google-eventet 9 oktober blir därmed om företaget också visar upp andra produkter, och om telefonen äntligen får en officiell lansering i Sverige.

Källa: WinfutureThe Verge

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.