Vilka skal passar till Iphone XS?

Din nya Iphone XS förtjänar ett ordentligt skal, och då menar vi ett som passar. Tvärtemot vad man kan tro är det nämligen inte säkert att ditt gamla Iphone X-skal kommer passa på grund av en detalj som skiljer de båda mobilerna åt.

Denna artikel innehåller provisionslänkar. Det är ett sätt för oss på 99 att få intäkter. Stöd oss gärna genom att använda länkarna om någon av produkterna lockar dig till köp.

Iphone XS och förra årets Iphone X är till förvillelse lika, och det naturliga är väl att tro att samma skyddsfodral och skal ska fungera lika bra med båda modellerna, eller hur? Tyvärr är det inte så – åtminstone inte alltid.

Trots att både Iphone X och Iphone XS har exakt samma tjocklek, bredd och djup, finns det ändå en detalj som skiljer de båda telefonerna åt. Kamerabumpen på Iphone XS är nämligen något högre än den är på Iphone X. Skillnaden är inte så stor – bara 25,5 millimeter jämfört med 24,13 millimeter. Det här innebär att de mest noggrant utskurna skalen inte kommer att passa på den nya modellen.

Hit hör exempelvis Apples egna skyddsfodral i läder och neopren. Detta understryks också av att Apple själva anger skalen som kompatibla med antingen Iphone X eller Iphone XS, men inte både och.

Många andra tillverkare är dock inte lika nogräknade som Apple, så det finns en god chans att äldre skal kommer att passa fint även till en ny Iphone XS om du handlar från tredje part. Hursomhelst är det alltså en bra idé att prova fodralet först innan du köper! Eller så kan du välja något av dessa skyddsfodral, som alla är särskilt anpassade för Iphone XS.

Vilket fodral är bäst att välja?

Vi börjar med den enklaste varianten. Om du köpt en dyr Iphone vill du förmodligen inte gömma undan den i ett fodral. Då är ett genomskinligt fodral lösningen, som bevarar din Iphone snygg för omvärlden. Här kan vi tipsa om en modell i flexibelt silikon från Saii samt ett i hårdplast från 3sixt.

Om du istället vill omfamna själva skalet och välja ett så snyggt som möjligt, varför inte ett med borstad finish i tåligt kolfiber? Tillverkaren Saii har också ett sådant att erbjuda.

En annan skola fodralanvändare föredrar att maximera nyttan. Om du ändå ska använda ett skyddskal, varför inte kombinera det med utrymme för betalkort och bonuskortet hos kaffekedjan? Både 3sixt och Saii har varsit alternativ.

Sist men inte minst, det är många som föredrar Apples egna silikonfodral som är riktigt snygga i sig själva och finns i ett gäng trevliga färger.

Hos My Trendy Phone hittar du också flera andra skal, både till Iphone X och Iphone XS!

Vilket skal använder du till din telefon, och varför? Har du några tips att dela med dig av?

Läs mer:

Kommentarer
12 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.