fredagsvideo

Inkludera äldre generationen med KOMP

I dagsläget är det svårt att hänga med i vad som händer i familjens vardag om man inte hänger med i teknikens utveckling. Den inkluderande prylen KOMP ska råda bot på detta.

I en modern familj kan vi nog anta att det delas en hel del bilder, videoklipp, förs videokonversationer och delar allsköns information över digitala kommunikationsvägar mest hela tiden. Om man tillhör familjens äldre generationer kan det kanske vara svårt att hänga med och ta del av allt detta, men med hjälp av en KOMP ska man kunna ta del av allt detta med en enda knapp.

KOMP är en liten datorenhet vars design påminner mest om en hybrid mellan en liten tv och en gammal transistorradio. Den består av en skärm och en enda vridknapp. Barn och barnbarn ska sedan via en app kunna skicka allt från bilder till video och även delta i videosamtal, som den äldre deltagaren enkelt kan växla till med hjälp av vridknappen.

KOMP har tagits fram av norska startup-företaget No Isolation och som namnet antyder ligger deras fokus på produkter som ska göra folk mindre isolerade i den digitala nutiden. Det som kanske inte är lika familjevänligt är prislappen, men den kanske sjunker om produkten blir populär nog.

På den officiella webbsidan kan ni läsa mer om KOMP och få de olika funktionerna demonstrerade i videoform.

Med det önskar vi er en trevlig helg!

Kommentarer
9 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.