fredagsvideo

Inkludera äldre generationen med KOMP

I dagsläget är det svårt att hänga med i vad som händer i familjens vardag om man inte hänger med i teknikens utveckling. Den inkluderande prylen KOMP ska råda bot på detta.

I en modern familj kan vi nog anta att det delas en hel del bilder, videoklipp, förs videokonversationer och delar allsköns information över digitala kommunikationsvägar mest hela tiden. Om man tillhör familjens äldre generationer kan det kanske vara svårt att hänga med och ta del av allt detta, men med hjälp av en KOMP ska man kunna ta del av allt detta med en enda knapp.

KOMP är en liten datorenhet vars design påminner mest om en hybrid mellan en liten tv och en gammal transistorradio. Den består av en skärm och en enda vridknapp. Barn och barnbarn ska sedan via en app kunna skicka allt från bilder till video och även delta i videosamtal, som den äldre deltagaren enkelt kan växla till med hjälp av vridknappen.

KOMP har tagits fram av norska startup-företaget No Isolation och som namnet antyder ligger deras fokus på produkter som ska göra folk mindre isolerade i den digitala nutiden. Det som kanske inte är lika familjevänligt är prislappen, men den kanske sjunker om produkten blir populär nog.

På den officiella webbsidan kan ni läsa mer om KOMP och få de olika funktionerna demonstrerade i videoform.

Med det önskar vi er en trevlig helg!

Kommentarer
9 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.