fredagsvideo

Inkludera äldre generationen med KOMP

I dagsläget är det svårt att hänga med i vad som händer i familjens vardag om man inte hänger med i teknikens utveckling. Den inkluderande prylen KOMP ska råda bot på detta.

I en modern familj kan vi nog anta att det delas en hel del bilder, videoklipp, förs videokonversationer och delar allsköns information över digitala kommunikationsvägar mest hela tiden. Om man tillhör familjens äldre generationer kan det kanske vara svårt att hänga med och ta del av allt detta, men med hjälp av en KOMP ska man kunna ta del av allt detta med en enda knapp.

KOMP är en liten datorenhet vars design påminner mest om en hybrid mellan en liten tv och en gammal transistorradio. Den består av en skärm och en enda vridknapp. Barn och barnbarn ska sedan via en app kunna skicka allt från bilder till video och även delta i videosamtal, som den äldre deltagaren enkelt kan växla till med hjälp av vridknappen.

KOMP har tagits fram av norska startup-företaget No Isolation och som namnet antyder ligger deras fokus på produkter som ska göra folk mindre isolerade i den digitala nutiden. Det som kanske inte är lika familjevänligt är prislappen, men den kanske sjunker om produkten blir populär nog.

På den officiella webbsidan kan ni läsa mer om KOMP och få de olika funktionerna demonstrerade i videoform.

Med det önskar vi er en trevlig helg!

Kommentarer
9 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?