Honor visar upp bekanta trådlösa hörlurar

En mobiltillverkare av rang behöver vettiga trådlösa hörlurar. Honor presenterar nu ett par sådana – men man kan lätt tro att de kommer från ett annat företag.

Huawei har ett dotterbolag vid namn Honor som riktar in sig på en mer prismedveten och yngre målgrupp än vad moderbolaget gör. Honor är nu aktuella med ett par nya trådlösa hörlurar som nog får ses som ett exempel på när "inspirerad design" kanske gått för långt.

Produktfamiljen kallas Flypods och består av Flypods och Flypods Pro. Det handlar om äkta trådlösa hörlurar som ansluter till telefonen över Bluetooth 5.0, dessutom vattentåliga i enlighet med IP54-certifieringen. När de inte används kan de vila i och laddas upp av ett batterifodral.

Hörlurarna ska erbjuda upp till tre timmars trådlös användning och upp till 20 timmar när laddningsdockan används. Laddning kan ske dels genom en USB Type-C-sladd och dels genom trådlös Qi-laddning. De ska också kunna användas för att låsa upp din telefon via rösten, vilket dels bygger på din faktiska röst och något som kallas "bone sound pattern".

Det är sannolikt ingen som skulle protestera mot påståendet att det finns stora likheter med Apples Airpods-hörlurar här. Till och med laddningsdockan ser mer eller mindre identisk ut. Undantaget i de bilder som presenterats här är att färgschemat i vissa bilder är en ljusgrön nyans som inte erbjuds av Apple.

Likheterna följer även med till mjukvaran på Honors telefoner där Flypods-hörlurarna dyker upp i en vit panel på telefonskärmens nedre del när hörlurarna är i närheten av telefonen. Honor Flypods och Flypods Pro ska börja säljas i USA den 6 november, eventuell svensk lansering är ännu oklar.

Kommentarer
2 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.