Honor visar upp bekanta trådlösa hörlurar

En mobiltillverkare av rang behöver vettiga trådlösa hörlurar. Honor presenterar nu ett par sådana – men man kan lätt tro att de kommer från ett annat företag.

Huawei har ett dotterbolag vid namn Honor som riktar in sig på en mer prismedveten och yngre målgrupp än vad moderbolaget gör. Honor är nu aktuella med ett par nya trådlösa hörlurar som nog får ses som ett exempel på när "inspirerad design" kanske gått för långt.

Produktfamiljen kallas Flypods och består av Flypods och Flypods Pro. Det handlar om äkta trådlösa hörlurar som ansluter till telefonen över Bluetooth 5.0, dessutom vattentåliga i enlighet med IP54-certifieringen. När de inte används kan de vila i och laddas upp av ett batterifodral.

Hörlurarna ska erbjuda upp till tre timmars trådlös användning och upp till 20 timmar när laddningsdockan används. Laddning kan ske dels genom en USB Type-C-sladd och dels genom trådlös Qi-laddning. De ska också kunna användas för att låsa upp din telefon via rösten, vilket dels bygger på din faktiska röst och något som kallas "bone sound pattern".

Det är sannolikt ingen som skulle protestera mot påståendet att det finns stora likheter med Apples Airpods-hörlurar här. Till och med laddningsdockan ser mer eller mindre identisk ut. Undantaget i de bilder som presenterats här är att färgschemat i vissa bilder är en ljusgrön nyans som inte erbjuds av Apple.

Likheterna följer även med till mjukvaran på Honors telefoner där Flypods-hörlurarna dyker upp i en vit panel på telefonskärmens nedre del när hörlurarna är i närheten av telefonen. Honor Flypods och Flypods Pro ska börja säljas i USA den 6 november, eventuell svensk lansering är ännu oklar.

Kommentarer
3 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.