Honor visar upp bekanta trådlösa hörlurar

En mobiltillverkare av rang behöver vettiga trådlösa hörlurar. Honor presenterar nu ett par sådana – men man kan lätt tro att de kommer från ett annat företag.

Huawei har ett dotterbolag vid namn Honor som riktar in sig på en mer prismedveten och yngre målgrupp än vad moderbolaget gör. Honor är nu aktuella med ett par nya trådlösa hörlurar som nog får ses som ett exempel på när "inspirerad design" kanske gått för långt.

Produktfamiljen kallas Flypods och består av Flypods och Flypods Pro. Det handlar om äkta trådlösa hörlurar som ansluter till telefonen över Bluetooth 5.0, dessutom vattentåliga i enlighet med IP54-certifieringen. När de inte används kan de vila i och laddas upp av ett batterifodral.

Hörlurarna ska erbjuda upp till tre timmars trådlös användning och upp till 20 timmar när laddningsdockan används. Laddning kan ske dels genom en USB Type-C-sladd och dels genom trådlös Qi-laddning. De ska också kunna användas för att låsa upp din telefon via rösten, vilket dels bygger på din faktiska röst och något som kallas "bone sound pattern".

Det är sannolikt ingen som skulle protestera mot påståendet att det finns stora likheter med Apples Airpods-hörlurar här. Till och med laddningsdockan ser mer eller mindre identisk ut. Undantaget i de bilder som presenterats här är att färgschemat i vissa bilder är en ljusgrön nyans som inte erbjuds av Apple.

Likheterna följer även med till mjukvaran på Honors telefoner där Flypods-hörlurarna dyker upp i en vit panel på telefonskärmens nedre del när hörlurarna är i närheten av telefonen. Honor Flypods och Flypods Pro ska börja säljas i USA den 6 november, eventuell svensk lansering är ännu oklar.

Kommentarer
2 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.