Hubbar för Ipad Pro börjar dyka upp

Föga förvånande börjar det nu dyka upp en rad olika tillbehör till nya Ipad Pro-familjen, bland annat en hubb med sex portar från tillverkaren Hyper.

När Apple presenterade de nya Ipad Pro-modellerna beskrevs de mer än tidigare som proffsmaskiner som ska kunna ersätta din bärbara dator. De imponerande egenskaperna till trots saknar de vissa funktioner som proffsanvändare behöver, och föga överraskande börjar tillbehörstillverkare nu presentera hubbar som lägger till denna kapacitet.

Läs också: Vårt test av Ipad Pro Tillverkaren Hyper har sedan tidigare tillverkat en hel del tillbehör av denna sort, och den nya hubben Hyperdrive för Ipad Pro är utrustad med sex portar. Dessa inkluderar en HDMI-port med stöd för 4K-upplösningar, en 3,5 millimeters hörlursport, en USB Type-A-port för anslutning av externa USB-tillbehör, samt minneskortsläsare för SD- och micro-SD-kort.

Hubben ansluter till USB Type-C-porten på Ipad Pro och en väldigt trevlig funktion är att Hyperdrive-hubben är utrustad med en egen USB Type-C-port som kan användas för att ladda Ipad Pro medan hubben och diverse tillbehör är anslutna.

Utöver funktionerna skryter Hyper också med att hubben fästs vid Ipad Pro med en c-formad hållare som håller den stabilt på plats vid användning på resande fot. Hyperdrive for Ipad Pro ska lanseras i december och den som verkligen är sugen kan anmäla intresse på produktsidan och få rabatt när produkten väl lanseras. Priset blir 99,99 amerikanska dollar, vilket motsvarar strax över 900 kronor.

Källa: Hyper

Kommentarer
11 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.