Hubbar för Ipad Pro börjar dyka upp

Föga förvånande börjar det nu dyka upp en rad olika tillbehör till nya Ipad Pro-familjen, bland annat en hubb med sex portar från tillverkaren Hyper.

När Apple presenterade de nya Ipad Pro-modellerna beskrevs de mer än tidigare som proffsmaskiner som ska kunna ersätta din bärbara dator. De imponerande egenskaperna till trots saknar de vissa funktioner som proffsanvändare behöver, och föga överraskande börjar tillbehörstillverkare nu presentera hubbar som lägger till denna kapacitet.

Läs också: Vårt test av Ipad Pro Tillverkaren Hyper har sedan tidigare tillverkat en hel del tillbehör av denna sort, och den nya hubben Hyperdrive för Ipad Pro är utrustad med sex portar. Dessa inkluderar en HDMI-port med stöd för 4K-upplösningar, en 3,5 millimeters hörlursport, en USB Type-A-port för anslutning av externa USB-tillbehör, samt minneskortsläsare för SD- och micro-SD-kort.

Hubben ansluter till USB Type-C-porten på Ipad Pro och en väldigt trevlig funktion är att Hyperdrive-hubben är utrustad med en egen USB Type-C-port som kan användas för att ladda Ipad Pro medan hubben och diverse tillbehör är anslutna.

Utöver funktionerna skryter Hyper också med att hubben fästs vid Ipad Pro med en c-formad hållare som håller den stabilt på plats vid användning på resande fot. Hyperdrive for Ipad Pro ska lanseras i december och den som verkligen är sugen kan anmäla intresse på produktsidan och få rabatt när produkten väl lanseras. Priset blir 99,99 amerikanska dollar, vilket motsvarar strax över 900 kronor.

Källa: Hyper

Kommentarer
11 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.