Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hur bra är Iphone XR som kamera?

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Apple vill gärna berätta för alla att Iphone fungerar alldeles ypperligt att använda som kamera. Kampanjen "Shot on Iphone" har pågått i olika upplagor sedan 2015, och uppmärksammar Iphone-användares egna fotografier.

Nu har turen kommit till Apples senaste mobil, Iphone XR. Kampanjen heter helt logiskt "Shot on Iphone XR", och sprids på sociala nätverk som Instagram och Twitter. Nyligen har Apple också kört en liknande kampanj för Iphone XS och Iphone XS Max.

Iphone XR har bara en kamera på baksidan, jämfört med Iphone XS och XS Max som har två. Trots detta har den stöd för porträttläge, vilket är möjligt tack vare mjukvara som analyserar bilden och kan skapa en artificell bokeh-effekt när en människa fotograferas. XS och XS Max använder istället den extra zoomlinsen för att mäta djup i bilden, och utifrån denna data skapa effekten.

Eftersom vidvinkellinsen på Iphone har en bländare på f/1,8 och zoomlinsen en bländare på f/2,4 innebär det faktiskt att Iphone XR kan ta porträttbilder med bättre ljusinsläpp än de dyrare Iphone XS och Iphone XS Max. Om resultatet blir bättre av detta, eller ens lika bra, är upp till var och en att bedöma. Men de snygga bilderna som delas i kampanjen visat hursomhelst att även Iphone XR kan åstadkomma riktigt imponerande foton i rätt hand.

Är det någon här på 99 som har skaffat Iphone XR och fotograferat med den? Visa gärna lite fina bilder ni tagit!

Läs mer

Källa: Apple

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.