Hur bra är Iphone XR som kamera?

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Apple vill gärna berätta för alla att Iphone fungerar alldeles ypperligt att använda som kamera. Kampanjen "Shot on Iphone" har pågått i olika upplagor sedan 2015, och uppmärksammar Iphone-användares egna fotografier.

Nu har turen kommit till Apples senaste mobil, Iphone XR. Kampanjen heter helt logiskt "Shot on Iphone XR", och sprids på sociala nätverk som Instagram och Twitter. Nyligen har Apple också kört en liknande kampanj för Iphone XS och Iphone XS Max.

Iphone XR har bara en kamera på baksidan, jämfört med Iphone XS och XS Max som har två. Trots detta har den stöd för porträttläge, vilket är möjligt tack vare mjukvara som analyserar bilden och kan skapa en artificell bokeh-effekt när en människa fotograferas. XS och XS Max använder istället den extra zoomlinsen för att mäta djup i bilden, och utifrån denna data skapa effekten.

Eftersom vidvinkellinsen på Iphone har en bländare på f/1,8 och zoomlinsen en bländare på f/2,4 innebär det faktiskt att Iphone XR kan ta porträttbilder med bättre ljusinsläpp än de dyrare Iphone XS och Iphone XS Max. Om resultatet blir bättre av detta, eller ens lika bra, är upp till var och en att bedöma. Men de snygga bilderna som delas i kampanjen visat hursomhelst att även Iphone XR kan åstadkomma riktigt imponerande foton i rätt hand.

Är det någon här på 99 som har skaffat Iphone XR och fotograferat med den? Visa gärna lite fina bilder ni tagit!

Läs mer

Källa: Apple

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.