Hur bra är Iphone XR som kamera?

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Apple vill gärna berätta för alla att Iphone fungerar alldeles ypperligt att använda som kamera. Kampanjen "Shot on Iphone" har pågått i olika upplagor sedan 2015, och uppmärksammar Iphone-användares egna fotografier.

Nu har turen kommit till Apples senaste mobil, Iphone XR. Kampanjen heter helt logiskt "Shot on Iphone XR", och sprids på sociala nätverk som Instagram och Twitter. Nyligen har Apple också kört en liknande kampanj för Iphone XS och Iphone XS Max.

Iphone XR har bara en kamera på baksidan, jämfört med Iphone XS och XS Max som har två. Trots detta har den stöd för porträttläge, vilket är möjligt tack vare mjukvara som analyserar bilden och kan skapa en artificell bokeh-effekt när en människa fotograferas. XS och XS Max använder istället den extra zoomlinsen för att mäta djup i bilden, och utifrån denna data skapa effekten.

Eftersom vidvinkellinsen på Iphone har en bländare på f/1,8 och zoomlinsen en bländare på f/2,4 innebär det faktiskt att Iphone XR kan ta porträttbilder med bättre ljusinsläpp än de dyrare Iphone XS och Iphone XS Max. Om resultatet blir bättre av detta, eller ens lika bra, är upp till var och en att bedöma. Men de snygga bilderna som delas i kampanjen visat hursomhelst att även Iphone XR kan åstadkomma riktigt imponerande foton i rätt hand.

Är det någon här på 99 som har skaffat Iphone XR och fotograferat med den? Visa gärna lite fina bilder ni tagit!

Läs mer

Källa: Apple

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.