Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RAW Power 2.0 ger IOS seriejustering av RAW-bilder

Fotoredigering på IOS-plattformen blir mer avancerat med RAW Power 2.0 som bland annat lägger till seriejusteringar av bilder, så kallad batch-bearbetning.

När Apple presenterade den nya Ipad Pro-familjen gjordes det med budskapet om att de nya plattorna var så pass kraftfulla proffsverktyg att de kan ersätta din dator. Adobe presenterade också lovande nyheter för 2019 med en fullgod version av Photoshop för de nya plattorna, men den som investerat i en Ipad Pro behöver inte vänta till nästa år för att få tillgång till mer datorlika proffsfunktioner.

RAW Photo 2.0 är den senaste uppdateringen av fotoredigeringsmjukvaran som släpps för IOS och Mac OS, och nyheterna är flera. En av de mer nämnvärda nyheterna är att justeringar av bilder nu kan utföras på flera bilder i en serie, så kallad batch-bearbetning. Det är möjligt att skapa mallar för justeringar eller utföra enskilda justeringar på en mängd bilder, en funktion som typiskt inte återfunnits i mobila lösningar.

Utöver seriejusteringar har även ett antal justeringslägen förbättrats, bland annat kromatiska avvikelser, perspektivjusteringar, svartvita justeringar, vignetter och de olika förbättringsjusteringarna i Enhance-läget. Även om dessa nyheter kommer flyta extra bra på de nya Ipad Pro-modellerna kan de användas på alla moderna mobila Apple-enheter som kör IOS 11 eller senare.

RAW Power 2.0 för IOS kostar 30 kronor för själva grund-appen, men det finns ytterligare proffsfunktioner kallade Advanced Adjustments som kan köpas till för cirka 20 kronor styck. Mjukvaran kan även köpas för Mac OS till priset 279 kronor.

Källa: RAW Power för IOS, Mac OS

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.