Summera ditt musikår med Apple Music

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Läs: Spotify summerar ditt musikår Inte allt kring EU:s dataskyddsförordning GDPR är tråkigt. Via Apples portal för att begära ut din data och ett verktyg utvecklat av den australienske utvecklaren Pat Murray kan du få visualisera ditt musikår på Apple Music, ungefär så som Spotify brukar sammanfatta musikåret för sina användare varje år.

Gör så här:

  1. Först måste du alltså begära hem lite data från Apple och det gör du via Apples portal

  2. Sedan väljer du Få en kopia av dina data

  3. Det du behöver välja för att se ditt musikår är Information om Apple Media-tjänster

  4. Välj Fortsätt

  5. Avsluta din begäran

Läs också: Summera ditt musikår med Spotify När du skickat in din ansökan till Apple kan det ta upp till sju arbetsdagar innan du får ett mejl med instruktioner om hur du laddar ned din data. Du får en .zip-fil som du måste packa upp, och sedan måste du packa upp "App_Store_iTunes_Store_iBooks_Store_Apple_Music"-filen.

Efter det navigerar du till ”Apple Music Activity”-mappen och letar efter en .csv-fil som heter ”Apple Music Play Activity”. Dags för Pat Murrays verktyg. Besök den här webbsidan och ladda upp din .csv-fil. Efter en stund får du fram all möjlig statistik om ditt Apple Music-lyssnande.

Du får exempelvis se vilken låt du lyssnat mest på sedan Apple Music lanserades 2015, och vilken låt du lyssnat på mest varje enskilt år. Du kan se totalt antal minuter du lyssnat på tjänsten och vilken dag du lyssnat på mest. Till dig som oroar dig för din data hälsar Pat Murray att ingen data lämnar in dator och att alla beräkningar görs i webbläsaren.

Kanske kan Apple Music nästa år bjuda oss på den här informationen direkt – som Spotify gör, men om inte var det här onekligen ett kul litet verktyg.

Om du provar det här, glöm inte att dela med dig i kommentarerna nedan (även om du råkat lyssna på något pinsamt)!

Källa: 9to5mac

Skriven av Ida Blix

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.