Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Summera ditt musikår med Apple Music

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Läs: Spotify summerar ditt musikår Inte allt kring EU:s dataskyddsförordning GDPR är tråkigt. Via Apples portal för att begära ut din data och ett verktyg utvecklat av den australienske utvecklaren Pat Murray kan du få visualisera ditt musikår på Apple Music, ungefär så som Spotify brukar sammanfatta musikåret för sina användare varje år.

Gör så här:

  1. Först måste du alltså begära hem lite data från Apple och det gör du via Apples portal

  2. Sedan väljer du Få en kopia av dina data

  3. Det du behöver välja för att se ditt musikår är Information om Apple Media-tjänster

  4. Välj Fortsätt

  5. Avsluta din begäran

Läs också: Summera ditt musikår med Spotify När du skickat in din ansökan till Apple kan det ta upp till sju arbetsdagar innan du får ett mejl med instruktioner om hur du laddar ned din data. Du får en .zip-fil som du måste packa upp, och sedan måste du packa upp "App_Store_iTunes_Store_iBooks_Store_Apple_Music"-filen.

Efter det navigerar du till ”Apple Music Activity”-mappen och letar efter en .csv-fil som heter ”Apple Music Play Activity”. Dags för Pat Murrays verktyg. Besök den här webbsidan och ladda upp din .csv-fil. Efter en stund får du fram all möjlig statistik om ditt Apple Music-lyssnande.

Du får exempelvis se vilken låt du lyssnat mest på sedan Apple Music lanserades 2015, och vilken låt du lyssnat på mest varje enskilt år. Du kan se totalt antal minuter du lyssnat på tjänsten och vilken dag du lyssnat på mest. Till dig som oroar dig för din data hälsar Pat Murray att ingen data lämnar in dator och att alla beräkningar görs i webbläsaren.

Kanske kan Apple Music nästa år bjuda oss på den här informationen direkt – som Spotify gör, men om inte var det här onekligen ett kul litet verktyg.

Om du provar det här, glöm inte att dela med dig i kommentarerna nedan (även om du råkat lyssna på något pinsamt)!

Källa: 9to5mac

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.