Amazon snart i Sverige – presskonferens på onsdag

UPPDATERAD. Nätjätten Amazon har flaggat för en presskonferens i Stockholm på onsdag. Många hoppas nu att den länge omtalade svenska etableringen är här.

Att Amazon intresserar sig för Sverige har varit känt en längre tid, och företaget har bland annat köpt upp markområden i logistiska knutpunkter som Eskilstuna, Västerås och Katrineholm. Sammanlagt handlar det om ytor på 300 000 kvadratmeter.

Dessutom har företaget köpt internetdomänen Amazon.se som i dagsläget länkar till Amazons tyska webbplats, och enligt SVT har Postnord nyligen tecknat ett nytt treårigt avtal med Amazon. Slutligen söker Amazon en hel del tjänster för jobb i Stockholm. De flesta av tjänsterna handlar dock om Amazons server-verksamhet och molntjänster AWS.

Nu meddelar Amazon att de kommer att hålla en presskonferens på onsdag i Stockholm. Vad det ska handla om har inte avslöjats på förhand, men det ligger alltså nära till hands att tro att det nu blivit dags för en ordentlig svensk etablering.

Behöver inte handla om paket

Många ser fram emot Amazons närvaro i Sverige, och drömmer om en snabb och effektiv näthandel med bra priser och stort utbud. Lika många verkar dock oroa sig över hur andra aktörer ska klara sig när den gigantiska konkurrenten kommer och spänner musklerna.

En mindre spännande möjlighet är dock att Amazons näthandel inte är ämnet på onsdag, utan att det istället är företagets molntjänster – Amazon Web Services, som landar i Sverige. På onsdag får vi se!

Läs mer:

Källa: SVT

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
21 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.