Amazon snart i Sverige – presskonferens på onsdag

UPPDATERAD. Nätjätten Amazon har flaggat för en presskonferens i Stockholm på onsdag. Många hoppas nu att den länge omtalade svenska etableringen är här.

Att Amazon intresserar sig för Sverige har varit känt en längre tid, och företaget har bland annat köpt upp markområden i logistiska knutpunkter som Eskilstuna, Västerås och Katrineholm. Sammanlagt handlar det om ytor på 300 000 kvadratmeter.

Dessutom har företaget köpt internetdomänen Amazon.se som i dagsläget länkar till Amazons tyska webbplats, och enligt SVT har Postnord nyligen tecknat ett nytt treårigt avtal med Amazon. Slutligen söker Amazon en hel del tjänster för jobb i Stockholm. De flesta av tjänsterna handlar dock om Amazons server-verksamhet och molntjänster AWS.

Nu meddelar Amazon att de kommer att hålla en presskonferens på onsdag i Stockholm. Vad det ska handla om har inte avslöjats på förhand, men det ligger alltså nära till hands att tro att det nu blivit dags för en ordentlig svensk etablering.

Behöver inte handla om paket

Många ser fram emot Amazons närvaro i Sverige, och drömmer om en snabb och effektiv näthandel med bra priser och stort utbud. Lika många verkar dock oroa sig över hur andra aktörer ska klara sig när den gigantiska konkurrenten kommer och spänner musklerna.

En mindre spännande möjlighet är dock att Amazons näthandel inte är ämnet på onsdag, utan att det istället är företagets molntjänster – Amazon Web Services, som landar i Sverige. På onsdag får vi se!

Läs mer:

Källa: SVT

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
21 svar

Höstens Iphone-modeller påstås kunna ladda användarens Airpods, precis som Samsung nyligen visade upp med Galaxy 10-telefonerna.

Apple har släppt IOS 12.2 som mestadels bjuder på buggfixar. Nya ledtrådar i dokumentationen gör det troligt att EKG-funktionen för Apple Watch kommer till Europa med kommande Watch OS 5.2.

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets tv-app.

Apples mjukvarubutik får en prenumerationstjänst för spel, och namnet blir Apple Arcade. Här finns över 150 spel som kan spelas offline.

En av Apples nya tjänster är ett eget betalkort, som kallas Apple Card.

Apple uppgraderar nyhetstjänsten News till att innehålla fler tidningar i ett bättre och snyggare format, om du bor i USA eller Kanada.