Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amazon snart i Sverige – presskonferens på onsdag

UPPDATERAD. Nätjätten Amazon har flaggat för en presskonferens i Stockholm på onsdag. Många hoppas nu att den länge omtalade svenska etableringen är här.

Att Amazon intresserar sig för Sverige har varit känt en längre tid, och företaget har bland annat köpt upp markområden i logistiska knutpunkter som Eskilstuna, Västerås och Katrineholm. Sammanlagt handlar det om ytor på 300 000 kvadratmeter.

Dessutom har företaget köpt internetdomänen Amazon.se som i dagsläget länkar till Amazons tyska webbplats, och enligt SVT har Postnord nyligen tecknat ett nytt treårigt avtal med Amazon. Slutligen söker Amazon en hel del tjänster för jobb i Stockholm. De flesta av tjänsterna handlar dock om Amazons server-verksamhet och molntjänster AWS.

Nu meddelar Amazon att de kommer att hålla en presskonferens på onsdag i Stockholm. Vad det ska handla om har inte avslöjats på förhand, men det ligger alltså nära till hands att tro att det nu blivit dags för en ordentlig svensk etablering.

Behöver inte handla om paket

Många ser fram emot Amazons närvaro i Sverige, och drömmer om en snabb och effektiv näthandel med bra priser och stort utbud. Lika många verkar dock oroa sig över hur andra aktörer ska klara sig när den gigantiska konkurrenten kommer och spänner musklerna.

En mindre spännande möjlighet är dock att Amazons näthandel inte är ämnet på onsdag, utan att det istället är företagets molntjänster – Amazon Web Services, som landar i Sverige. På onsdag får vi se!

Läs mer:

Källa: SVT

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.