Google Plus stänger tidigt efter ny dataläcka

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Google Plus skulle utmana Facebook, men fick aldrig någon större uppskattning från Googles användare. Nyligen meddelade Google att tjänsten skulle läggas ned stegvis fram till augusti. Beslutet handlade både om svagt intresse, men också om en allvarlig läcka där kontouppgifter för 500 000 användare kommit på vift.

Nu har tjänsten drabbats av ännu en dataläcka, och över 50 miljoner användare ska ha fått profilinformation så som namn och e-postadress åtkomligt för utvecklare. Detta även om kontot var inställt som privat. Enligt Google beror läckan på en bugg, och på grund av detta ska nu Google Plus stänga tidigt. Redan i april blir tjänsten oåtkomlig för användare.

Läs mer:

Google Plus går i graven

Källa: Google

Höstens Iphone-modeller påstås kunna ladda användarens Airpods, precis som Samsung nyligen visade upp med Galaxy 10-telefonerna.

Apple har släppt IOS 12.2 som mestadels bjuder på buggfixar. Nya ledtrådar i dokumentationen gör det troligt att EKG-funktionen för Apple Watch kommer till Europa med kommande Watch OS 5.2.

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets tv-app.

Apples mjukvarubutik får en prenumerationstjänst för spel, och namnet blir Apple Arcade. Här finns över 150 spel som kan spelas offline.

En av Apples nya tjänster är ett eget betalkort, som kallas Apple Card.

Apple uppgraderar nyhetstjänsten News till att innehålla fler tidningar i ett bättre och snyggare format, om du bor i USA eller Kanada.