Google Plus stänger tidigt efter ny dataläcka

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Google Plus skulle utmana Facebook, men fick aldrig någon större uppskattning från Googles användare. Nyligen meddelade Google att tjänsten skulle läggas ned stegvis fram till augusti. Beslutet handlade både om svagt intresse, men också om en allvarlig läcka där kontouppgifter för 500 000 användare kommit på vift.

Nu har tjänsten drabbats av ännu en dataläcka, och över 50 miljoner användare ska ha fått profilinformation så som namn och e-postadress åtkomligt för utvecklare. Detta även om kontot var inställt som privat. Enligt Google beror läckan på en bugg, och på grund av detta ska nu Google Plus stänga tidigt. Redan i april blir tjänsten oåtkomlig för användare.

Läs mer:

Google Plus går i graven

Källa: Google

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.