Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Airpower är officiellt försenad

2018 är över, och Apple har inte släppt sin laddningsstation Airpower. Det är fortfarande ovisst om den alls kommer.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, eller var det "väntar alltid för länge"? Hursomhelst så har vi redan väntat för länge på Apples omtalade laddningsstation Airpower. Nu när 2018 övergått till 2019 kan vi också konstatera att produkten är officiellt försenad.

Airpower presenterades redan i september 2017 under det årets Iphone-event; en trådlös laddare som kunde ladda en Iphone, en Apple Watch och ett par Airpods-hörlurar samtidigt. Då sade Apples produktchef Phil Schiller så här:

– Vi hoppas att folk kommer älska den, och att den uppmuntrar andra att skapa mer avancerade lösningar baserade på liknande teknologi. Vi kommer att arbeta med Qi-standarden och deras team för att infoga dessa förbättringar i standarden framöver, för att göra trådlös laddning bättre för alla. Håll utkik efter Airpower-laddaren nästa år.

2018 har nu alltså kommit och gått, och ingen Airpower-laddare är i sikte. Apple har heller inte kommenterat produkten överhuvudtaget. Vi vet inte vad den kommer att kosta, och inte ens om den fortfarande är under utveckling.

Det här gör Airpower till en ganska anmärkningsvärd produkt. Det har givetvis hänt flera gånger att Apple lagt ner produkter som inte fungerat som önskat, men det är väldigt sällan de då redan gjort en officiell presentation.

Det har ryktats om stora tekniska problem för Airpower, men fortfarande nämns laddaren i olika broschyrer och dokument från Apple. Analytikern Ming-Chi Kuo var också så sent som i oktober säker på att Airpower fortfarande var på gång.

Vad tror ni, kommer vi få se Airpower under 2019?

Läs mer:

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.