Vad kan en Homekit-tv göra?

En användare på Twitter har grävt lite, och upptäckt vilka funktioner Homekit-kompatibel tv-apparat kan utföra. Det verkar riktigt trevligt.

I dagsläget har Sony, Vizio och LG alla tillkännagivit att deras tv-apparater under året kommer att få stöd för Homekit och Airplay 2. Samsung skippar Homekit, men ger stöd för Airplay samt en Itunes-app för tillgång till Apples filmbutik.

Användaren Khaos Tian på Twitter har nu grävt lite i programvaran till en LG-tv, och hittat en config-fil med information om vilka funktioner som kommer att fungera med Homekit. I korthet handlar det om stöd för att slå på och av tv:n, ändra volymen, välja inmatningskälla, kontrollera ljusstyrka samt bildläge och dessutom simulera hela fjärrkontrollen.

Allt som allt verkar det bli riktigt trevligt med en Homekit-kompatibel tv, som då kan bli en aktiv del i det smarta hemmet. En förhoppning från vår sida är också att Apple presenterar en ordentlig uppdatering av röstassistenten Siri som kan göra lösningen ännu mer attraktiv.

Läs mer:

Nästa vecka släpper Huawei sitt nya flaggskepp P30 Pro, men redan nu finns bilder på nätet.

Norska NRK avslöjar att Nokia 7 Plus-mobiler har skickat känsliga personuppgifter till en server i Kina. HMD Global erkänner vad som hänt, men säger sig ha åtgärdat det hela med en mjukvaruuppdatering.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.