Vad kan en Homekit-tv göra?

En användare på Twitter har grävt lite, och upptäckt vilka funktioner Homekit-kompatibel tv-apparat kan utföra. Det verkar riktigt trevligt.

I dagsläget har Sony, Vizio och LG alla tillkännagivit att deras tv-apparater under året kommer att få stöd för Homekit och Airplay 2. Samsung skippar Homekit, men ger stöd för Airplay samt en Itunes-app för tillgång till Apples filmbutik.

Användaren Khaos Tian på Twitter har nu grävt lite i programvaran till en LG-tv, och hittat en config-fil med information om vilka funktioner som kommer att fungera med Homekit. I korthet handlar det om stöd för att slå på och av tv:n, ändra volymen, välja inmatningskälla, kontrollera ljusstyrka samt bildläge och dessutom simulera hela fjärrkontrollen.

Allt som allt verkar det bli riktigt trevligt med en Homekit-kompatibel tv, som då kan bli en aktiv del i det smarta hemmet. En förhoppning från vår sida är också att Apple presenterar en ordentlig uppdatering av röstassistenten Siri som kan göra lösningen ännu mer attraktiv.

Läs mer:

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.