Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sverige kan också stänga ute Huawei

USA har redan satt stopp för Huawei i landet, Norge överväger att göra det när det gäller att bygga ut 5G-teknik och tydligen funderar också Sverige i samma banor.

Risken för spionage från Kina sätter käppar i hjulen för Huaweis internationella affärer, som är en av världens största tillverkare av bland annat 5G-teknik. USA och Storbritannien har redan stoppat företaget från att bygga 5G, och i onsdags sa Norge att man överväger att göra detsamma.

Norska staten är en storägare i teleoperatören Telenor som sedan tidigare använt sig av Huawei som leverantör av 4G-nät. Nu när 5G ska byggas ut har frågan om huruvida Huawei kan anlitas högsta prioritet enligt Norges justitieminister.

Även i Sverige utreds frågan enligt Dagens Industri. Regeringen och berörda myndigheter tittar på vilka aktörer som ska få tillstånd att bygga 5G-nätverk i här.

"Det är klart att Huawei är en av de aktörer som naturligtvis diskuteras, säger Carl Martin Vikingsson, pressekreterare hos digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP)."

Läs också: Huaweis finanschef gripen i Kanada Trots att Sverige ännu inte fått någon regering på plats efter valet har den sittande regeringen som uppgift att bevaka och följa frågan. Post- och telestyrelsen (PTS) är den myndighet som delar ut tillstånd om utbyggnaden av bland annat 5G och enligt dem finns inga beslut om att stänga ute Huawei. Presschefen där säger bara att de vet att regeringen tittar på frågan.

I USA undertecknade president Trump förra sommaren ett förbud för regeringsanställda att använda Huaweis produkter, vilket samtidigt var ett steg i den handelskonflikt som pågår mellan landet och Kina. USA uppmanar också sina allierade att inte anlita det kinesiska bolaget när de bygger 5G-nät.

Källa: Dagens Industri

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.