Så många Iphone-batterier bytte Apple förra året

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

I slutet av 2017 fick Apple en hel del kritik efter att det framkommit att Iphone-telefoner med ett slitet batteri drar ner hastigheten på processorn. Detta görs för att telefonen inte ska stänga av sig, men gjorde många upprörda bland annat för att Apple inte kommunicerat funktionen tillräckligt tydligt.

Apple bad om ursäkt och lovade bättre funktioner i IOS för att övervaka batteriets prestanda. För att blidka arga användare erbjöd de också en kraftig rabatt för att byta batteriet i en Iphone. Istället för ungefär 800 kronor sänktes priset till 250 kronor under hela 2018.

Det billigare priset verkar föga förvånande ha fått många användare att byta batteri. Enligt John Gruber på Daring Fireball bytte Apple hela 11 miljoner Iphone-batterier under 2018, jämfört med andra år när siffran ligger på mellan 1 och 2 miljoner. Enligt Gruber ska detta ha framkommit under Tim Cooks personalmöte 3 januari.

Källa: Daring Fireball

Kommentarer
3 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.