Så många Iphone-batterier bytte Apple förra året

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

I slutet av 2017 fick Apple en hel del kritik efter att det framkommit att Iphone-telefoner med ett slitet batteri drar ner hastigheten på processorn. Detta görs för att telefonen inte ska stänga av sig, men gjorde många upprörda bland annat för att Apple inte kommunicerat funktionen tillräckligt tydligt.

Apple bad om ursäkt och lovade bättre funktioner i IOS för att övervaka batteriets prestanda. För att blidka arga användare erbjöd de också en kraftig rabatt för att byta batteriet i en Iphone. Istället för ungefär 800 kronor sänktes priset till 250 kronor under hela 2018.

Det billigare priset verkar föga förvånande ha fått många användare att byta batteri. Enligt John Gruber på Daring Fireball bytte Apple hela 11 miljoner Iphone-batterier under 2018, jämfört med andra år när siffran ligger på mellan 1 och 2 miljoner. Enligt Gruber ska detta ha framkommit under Tim Cooks personalmöte 3 januari.

Källa: Daring Fireball

Kommentarer
3 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.