Apple släpper nytt puckelryggigt batterifodral

Det som många anser vara det fulaste batterifodralet i historien har kommit åter, nämligen Apple Smart Battery Case som nu finns tillgängligt för den senaste generationen Iphone-modeller.

Precis i slutet av förra året kom rykten att Apple förberedde en återkomst av det kontroversiella puckelryggade batterifodralet som först släpptes till Iphone 6S.

Nu finns fodralen tillgängliga i versioner för Iphone XS, Iphone XS Max och Iphone XR. De nya fodralen har en annorlunda design, men fortfarande med själva batteriet som en stor bula på baksidan. Färgalternativen som finns är svart eller vitt, och priset är 1 595 kronor.

En annan förändring jämfört med tidigare versioner är att fodralet nu har stöd för trådlös laddning genom Qi-standarden. Det går också att snabbladda fodralet med USB-PD-kompatibla laddare, alltså "USB Power Delivery".

Källa: Apple

Kommentarer
17 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.