Windows 10 Mobile får inga fler uppdateringar

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Redan 2017 meddelade Microsoft att de inte längre skulle utveckla nya funktioner till operativsystemet Windows 10 Mobile, men säkerhetsuppdateringar och support har fortsatt sedan dess. Nu verkar mobilsatsningen dock vara över på riktigt, för i december upphör Microsoft även med detta, och Windows 10 Mobile blir officiellt övergivet.

I ett supportdokument rekommenderar Microsoft istället att Windows-användare satsar på en Android- eller Iphone-telefon. Microsoft kommer också fortsätta sina egna mobilplaner på dessa plattformar, i form av appar och tjänster. I oktober presenterade Microsoft en lösning för att köra Android-appar på Windows 10-enheter.

Läs mer:

Källa: Microsoft

Kommentarer
4 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.