Windows 10 Mobile får inga fler uppdateringar

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Redan 2017 meddelade Microsoft att de inte längre skulle utveckla nya funktioner till operativsystemet Windows 10 Mobile, men säkerhetsuppdateringar och support har fortsatt sedan dess. Nu verkar mobilsatsningen dock vara över på riktigt, för i december upphör Microsoft även med detta, och Windows 10 Mobile blir officiellt övergivet.

I ett supportdokument rekommenderar Microsoft istället att Windows-användare satsar på en Android- eller Iphone-telefon. Microsoft kommer också fortsätta sina egna mobilplaner på dessa plattformar, i form av appar och tjänster. I oktober presenterade Microsoft en lösning för att köra Android-appar på Windows 10-enheter.

Läs mer:

Källa: Microsoft

Kommentarer
4 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.