Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google rekryterar ingenjörer för Pixel-processor

Google har rekryterat ingenjörer från både Qualcomm och Intel till en intern grupp som antas utveckla egna processorer för bärbara enheter.

Processorn är den nya mobilen verkar det som. Hack i häl på andra jättar som Apple, Samsung och Huawei har Google börjat investera resurser i utveckling av egna processorer. Att kunna skräddarsy mjukvaran för den egna hårdvaran börjar bli något av ett måste i den hårda kampen om konsumenternas gunst, och det verkar som att Google nu lägger i en extra växel i arbetet med att ta fram egna processorer.

Googles nya processorgrupp håller på att etableras i Bengaluru i Indien, och uppges bestå av 16 ingenjörer som väntas växa ytterligare framöver. Gruppen har nyligen fått tillskott av ingenjörer från stora processortillverkare som Qualcomm, Intel och Nvidia. Detta är dock inte de första kretsarna Google kommer tillverka själva. Sedan tidigare har företaget tagit fram processorer för maskininlärning, kallade Tensor Processing Units (TPU), som används i servrar.

Google har också inkluderat egna hjälpprocessorer i Pixel-telefonerna, där Pixel 2-familjen introducerade Visual Core-kretsar som hjälper till med bearbetning av bild-data. Det är inte känt exakt vilka typer av processorer den nya processorgruppen kommer fokusera på först.

De kan utveckla processorer för Pixel-telefonerna, som sedan expanderas till serverprocessorer för Googles massiva serverhallar, men de kan också utveckla för båda dessa användningsområden om de lyckas anställa tillräckligt mycket ingenjörstalang. På konsumentsidan kan processorerna utöver mobiler även komma att användas i bärbara datorer och 2-i-1-enheter som nyttjar Chrome OS eller det kommande operativsystemet Fuchsia OS.

Utöver att egna processorer låter Google skräddarsy mjukvaran för hårdvaran på bästa sätt är egna kretsar också ett sätt att undvika den problematik Apple just nu dras med i bråken med Qualcomm. Att förlita sig på andra företag för nyckelkomponenter är riskfyllt sett till både tillgång och kontroll över produkten, och detta har sannolikt spelat in i Googles val att satsa på egen processorutveckling.

Med tanke på att företaget fortfarande rekryterar talang till projektet lär det dröja bortom höstens förmodade Pixel 4-lansering innan vi ser Google-processorer i konsumentprodukter. Kanske sker det lagom till att Pixel-telefonerna lanseras i Sverige (nej jag är inte bitter)?

Källa: Reuters

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.