Google avslöjar specifikationer för Nokia 9 Pureview

Nokia förväntas presentera Nokia 9 Pureview – en mobil med hela fem kameror på baksidan – under MWC i Barcelona, men redan nu vet vi lite mer då en del specifikationer har läckt ut via Googles webbplats.

I slutet av nästa vecka skickar vi Jakob och Andreas till Barcelona för mobilbranschens gigantiska mässa MWC. En av nyheterna vi högst troligen kommer att få se därifrån kommer från Nokia. Vi pratar förstås om telefonen med hela fem kameror på baksidan, Nokia 9 Pureview. Företaget ska ha ett event den 24 februari som de kallar för #Getsmart.

Via Googles webbplats har vi redan nu fått några av enhetens specifikationer. Sedan innan har vi sett bilder på baksidan med de fem kamerorna, som sägs bestå av två 16 megapixel-kameror, en med 8 megapixel och en med 5 megapixel. Några detaljer om den femte kameran har inte letat sig ut än.

Skärmen kommer att mäta 6 tum och telefonen kommer med Android 9. Andra specifikationer: Nokia 9 kommer med 4 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagring samt en NFC-läsare och en fingeravtrycksläsare. HMD Global kommer troligen att erbjuda också andra versioner av telefonen med mer primärminne och lagring.

Källa: Nokiamob

Läs mer

Nedräkning till MWC 2019
Läckt video visar fem kameror på Nokia 9