Apple sägs hålla event 25 mars

Enligt en rapport planerar Apple att bjuda in till årets första lanseringsevent den 25 mars. Men vi ska inte förvänta oss någon hårdvara – istället är det tjänster som får fokus.

Ser du fram emot årets första Apple-event? Då har du troligen inte allt för länge kvar att vänta. Enligt källor som pratat med Buzzfeed News planerar Apple att bjuda in till årets första lanseringsevent den 25 mars. Eventet ska hållas i Steve Jobs Theatre vid Apple Park i Cupertino.

Men källorna säger också att det inte är troligt att vi får se någon ny hårdvara vid eventet som istället ska fokusera på tjänster – en av Apple viktigaste affärsområden framåt.

Kanske bara nyheter

Det är inte ens säkert att tjänsten i fråga är den omtalade tjänsten för strömmande filmer och tv-serier, utan istället kan eventets huvudattraktion vara en tjänst för att prenumerera på nyheter via Apples app News (finns inte i Sverige än).

Just om nyhets-tjänsten har Wall Street Journal skrivit nyligen, enligt tidningen vill Apple ha 50 procent av intäkterna från prenumerationstjänsten som uppges kosta 10 dollar i månaden. Resterande del ska fördelas mellan de publikationer som deltar. Enligt tidningen pågår fortfarande förhandlingar kring tjänsten.

Enligt ett gäng rykten har Apple däremot ny hårdvara på gång till oss vare sig vi får se dem vid det här eventet eller inte. Det pratas om att Airpower äntligen ska lanseras, att Ipad Mini får en nystart tillsammans med Ipod Touch och kanske får Iphone SE-fansen också en uppdaterad modell i år.

Källa: Buzzfeed | Wall Street Journal

Läs mer

Här kan du läsa mer om vad vi önskar oss från Apple under 2019:
Önskelista till Apple inför 2019

Nya IOS-enheter på gång – Ipad, Ipad Mini och Ipod Touch

Produktbeteckningar i betaversionen av IOS 12.2 pekar mot att nya modeller av både Ipad och iPod Touch är på gång, och Apple har registrerat flera nya produktnummer hos EEC.

Ipad och Ipad Mini får uppdatering i vår

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Airpods 2 kan bli mindre hala

Rykten om Airpods 2 har pågått ett tag, och nu senast är det Digitimes som gör gällande att lurarna kommer under första halvan av 2019. Förmodligen blir det inte alltför stora förändringar vad gäller designen, men det har talats om stöd för "Hej Siri" och funktioner för hälsa och träning samt trådlös laddning.

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.