Dags att åka till Mobile World Congress

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Ett av årets höjdpunkter för mobilentusiaster är snart här – Mobile World Congress, eller helt enkelt MWC, inleds måndagen den 25 februari. Men redan dagen innan börjar de stora tillverkarna hålla sina pressträffar, och självklart är era trofasta redaktörer på plats i Barcelona för att berätta för er om alla nyheter.

Andreas och Jakob blir det som åker i år, och de två stora trenderna på förhand verkar bli vikbara telefoner och snabb trådlös uppkoppling i form av 5G. Om detta är luftslott eller något som kan vara användbart på riktigt, det ska vi ta reda på! Självklart kommer det också bli nya flaggskeppsmobiler, skvaller från montrarna och bakom kulisserna-material. Vårt mål är helt enkelt att försöka förmedla en bit av stämningen i Barcelona till er här på 99.

Redan har vi bokat in träffar med spelare som Huawei, Samsung, Sony, Nokia och många fler. Men vi undrar också; vad vill ni att vi ska göra i Barcelona? Är det någon extra intressant monter vi ska leta oss fram till, någon fråga vi ska ställa eller någon ny pryl vi måste känna på? Skriv här i kommentarerna så ska vi göra vårt alla bästa för att uppfylla önskan!

Vad händer på MWC 2019?

Det som händer i Barcelona stannar inte i Barcelona, utan alla de mest intressanta nyheterna kommer vi givetvis att dela med oss av här på 99.se. Redan nu cirkulerar massor av rykten som tyder på att det kan bli en av de mest spännande mobilmässorna på länge!

Bland annat har det ryktats om nya mobilen Nokia 9 Pureview med hela fem sammankopplade kameror. Säkerligen kommer det också rymmas gott om nyheter kring smarta hemmet och prylar som kopplas samman med mobilen.

Läs mer:

Kommentarer
14 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.