Vi rivstartar våren

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Vår kollega Andreas ligger hemma och kryar på sig, men Ida och Jakob intar studion som vanligt för att prata om det som bubblar i teknikvärlden och här på redaktionen.

  • Nästa vecka är det dags för Samsung Unpacked, det finns fortfarande en chans att komma och hänga med oss i Stockholm. Läs mer här.

  • Kort där efter åker Andreas och Jakob till Barcelona för mobilmässan MWC 2019 där vi lär få höra ett och annat om vikbara skärmar och 5G.

  • I slutet av mars presenterar Apple kanske äntligen sin strömmande tjänst för filmer och serier. Läs Jakobs sammanställning om vad vi kan tänkas få se för utbud här.

I mars kommer också troligen de första betaversionerna av Android Q. I maj väntar både Google I/O och Microsoft Build innan WWDC inleder månaden juni.

Trevlig helg och tack till er som lyssnar!

Avsnitt: Vi rivstartar våren

Längd 48:39, filstorlek 44,66 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.