LG:s nya telefon använder skärmen som högtalare

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

LG har kanske inte gjort något större väsen av sig med det senaste årets mobilsatsningar, men det är inte dags att räkna ut Sydkoreas näst största tillverkare ännu. Inför lanseringen av LG G8 Thinq har företaget avslöjat att mobilen kommer använda teknik som gör att bildskärmen kan användas för att förstärka högtalaren och ge en maffigare ljudupplevelse.

Helt ny är inte tanken, och exempelvis Xiaomi har experimenterat med konceptet i den första varianten av telefonen Mi Mix. Samsung visade också upp liknande teknologi i höstas, då under namnet SoD (Sound on Display). I korthet fungerar det så att bildskärmen vibrerar för att generera ljud, precis som membranet i en högtalare gör.

LG å sin sida kallar sin variant CSO, eller Crystal Sound OLED, och företagets högtalarpartner Meridian är också med på ett hörn. Även här genereras ljudet genom att bildskärmen agerar högtalarmembran och telefonens inre blir resonanslåda. Helt enkelt förvandlas själva telefonen till en enda högtalare.

CSO-tekniken, och LG G8 Thinq kommer att visas upp under mobilmässan MWC i Barcelona som inleds 25 februari. Lita på att 99 kommer att försöka testa ljudet i denna intressanta lur.

Läs mer:

Källa: LG

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.