Oneplus bygger in Google Duo i telefonappen

Oneplus rullar nu ut en uppdatering som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Googles historik med appar och tjänster för chatt och samtal över ljud och video har varit brokig, minst sagt. Nya appar och tjänster har lanserats, lagts ner, nya har presenterats och slagits samman, till synes utan någon större vision. Google Duo är företagets senaste giv för digitala samtal över ljud och bild, och nu presenterar Oneplus att de bakat in tjänsten i samtals-appen i sin egna Android-miljö Oxygen OS.

Integrationen innebär att du kan utföra samtal över Google Duo-tjänsten i samtals-appen, och dessa samtal listas tillsammans med vanliga samtal i samtalshistoriken. Det ska också gå att starta Duo-samtal från Oneplus SMS-app. Den här nyheten kommer likt många andra från undersökningar Oneplus gjort i de egna forumen. I en undersökning från 2018 frågade Oneplus deras indiska användare om videosamtal, och Google Duo rankades som bäst gällande videosamtalskvalitet.

Oneplus satsade därför på att helt enkelt integrera Duo i den egna samtalsappen istället för att utveckla en egen lösning, och stödet har integrerats i den senaste versionen av Oxygen OS som började leta sig ut till internationella användare förra veckan. Du som äger någon av modellerna mellan Oneplus 6T och Oneplus 5 kan alltså nu eller väldigt snart börja videosamtala via Google Duo.

Källa: Oneplus Forum

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.