Com Hem lanserar mobiltelefoni

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Com Hem bildades redan 1983, och levererar tv, bredband och telefoni till sina kunder via sitt egna kabel-tv-nät. Nu ger sig företaget också in i mobiltelefoni genom att nyttja mobilnätet från Tele2.

Förra året gick Com Hem och Tele2 samman, med målsättningen att de båda bolagen framöver ska heta Tele2. Den nya satsningen på mobiltelefoni är ett av de första konkreta resultaten av sammanslagningen.

Enligt Com Hem innebär detta att man blir först i Sverige med att erbjuda bredband, tv- och mobiltjänster på en och samma faktura. De som redan är Com Hem-kunder erbjuds också dubbel data vid köp av mobiltelefoni.

Samuel Skott är chef över den svenska konsumentmarknaden hos Tele2, och säger såhär i ett pressmeddelande:

– Starskottet har gått för Tele2:s och Com Hems gemensamma resa. [..] Mobiltelefoni fulländar Com Hems erbjudande och gör så att kunden får tillgång till uppkoppling var de än befinner sig.

Läs mer:

Källa: Com Hem

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.