Galaxy Active och Galaxy Fit är Samsungs nya kroppsburna enheter

Samsung avtäcker två nya kroppsburna enheter under Galaxy-märket. Dels den smarta klockan Galaxy Watch Active och dels träningsarmbandet Galaxy Fit.

Det var inte bara mobiler som fick utrymme under gårdagens Unpacked-event. Samsung presenterade även två nya produkter i kategorin kroppsburet, nämligen den smarta klockan Galaxy Watch Active och hälsoarmbandet Galaxy Fit.

Med Galaxy Watch Active gör Samsung en av de största förändringarna på sin smarta klocka sedan den första Galaxy Gear släpptes, nämligen att den kännetecknande roterande ringen är borta. Istället är det tryckskärmen som används för att kontrollera klockan och operativsystemet Tizen.

En variant av Samsungs egen Exynos-processor driver hela härligheten, och stort fokus läggs på hälsofunktioner så som stegräkning, pulsmätare och blodtrycksmätare.

Galaxy Fit

Fokuset på träning och hälsa går också igen i den mer specialiserade produkten Galaxy Fit. Detta är en uppföljare till Gear FIt, men infogas nu alltså i Galaxy-familjen.

Till skillnad från de flesta andra hälsoarmband på marknaden kan Galaxy Fit stoltsera med en tryckskärm i färg på 0,95 tum och en upplösning på 120 x 240 pixel. Trots bildskärm ska batteritiden ge upp till en veckan användning.

Läs mer från Samsung Unpacked:

Kommentarer
1 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.