Galaxy Home, här från Samsungs monter på MWC i Barcelona.

Samsungs smarta högtalare Galaxy Home får säljstart i vår

Snart finns det en smart högtalare med Bixby i handeln. Samsung börjar sälja Galaxy Home under våren enligt en av företagets chefer.

Samsung visade upp sin Bixby-högtalare Galaxy Home förra sommaren och nu får vi äntligen veta mer om säljstarten. Samsung-chefen DJ Koh säger i en intervju att högtalaren kommer att dyka upp i handeln under våren.

När Samsung förra veckan lanserade en rad nya produkter under ett mediaevent sa företaget inte ett ord om den Bixby-kontrollerade högtalaren Galaxy Home. Högtalaren visades upp tillsammans med Note 9 i augusti förra året och igen under Samsungs utvecklarkonferens i november, men utan några detaljer kring en eventuell säljstart.

Bixby är Samsungs svar på Apples Siri, Amazons Alexa och Googles röstassistent. Assistenten introducerades tillsammans med Galaxy S8 för snart två år sedan. Från början kunde assistenten mest användas för att styra telefonen, men förmågorna har utökats sedan dess. Samsung använder numera Bixby i en lång rad av sina produkter för att knyta ihop sin version av det smarta hemmet.

Galaxy Home sticker i alla fall ut designmässigt från konkurrenternas utbud med sina tre ben.

Galaxy Home lär troligen prismässigt konkurrera med Apple Homepod och Sonos, snarare än de billigare alternativen från Amazon och Google – men någon exakt prislapp verkar Samsung inte redo att dela med sig av än. Högtalaren har en lite egen design med de tre benen och ska ha en funktion som gör att den alltid riktar ljudet från högtalaren åt det håll som användaren befinner sig och pratar ifrån.

Högtalaren fungerar också som en hub för Smartthings och låter användaren kontrollera andra kompatibla produkter i hemmet. När det gäller musik har Samsung ett samarbete med Spotify.

Källa: CNET

Kommentarer
3 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.