Huawei P30 och P30 Pro fastnar på bild

Huawei laddar för att lansera sina nya lyxiga mobiler P30 och P30 Pro, men redan nu har bilder läckt ut som visar upp telefonerna.

Huawei väntas lansera sina nya flaggskepp P30 och P30 Pro under ett pressevent i Paris den 26 mars. Redan nu verkar renderade produktbilder ha läckt ut, och publicerats på tyska webbplatsen Winfuture.

Förutsatt att bilderna stämmer överens med verkligheten kan vi vänta oss en design som i stort sett bärs med från förra årets mobiler P20 och P20 Pro. Skärmflärp verkar det bli även i år, men en betydligt mindre sådan. Pro-modellen får också en välvd bildskärm som löper över kanten på mobilen, liknande hur Samsung gör med sina Galaxy-mobiler. Borta är också platsen för fingeravtrycksläsare på nedersidan, och enligt uppgift har den trendriktigt flyttat in i skärmens nedre del.

När vi testade P20 Pro förra året var kameran en av de saker som imponerade, och detta verkar Huawei följa upp i år med en trippel-kamera på både P30 och P30 Pro. P20 Pro använde en huvudkamera på 40 megapixel tillsammans med en telekamera på 8 och en monokrom kamera på 20 megapixel. Vad varje sensor nu användas till vet vi inte, men åtminstone P30 Pro ryktas ha en kraftfull optisk zoom på 5x eller hela 10x.

Utseendemässigt verkar annars Huawei fortsätta på det inslagna spåret med baksida i läckra tonade färger. Den som gillar kulör lär alltså få sitt lystmäte stillat när telefonerna presenteras den 26:e. 99 kommer att vara på plats i Paris för lanseringen, och givetvis rapportera detaljerna.

Källa: Winfuture

Läs mer om Huawei:

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.