Huawei bekräftar superzoom-kamera

Marknadsföringschefen på Huawei har marknadsfört företagets kommande mobil P30 Pro genom att utlova en zoomkamera som "ingen har gjort tidigare".

Huaweis kamerafokuserade flaggskepp P30 Pro ska lanseras den 26 mars, men redan nu bekräftar företagets marknadsföringschef Clement Wong en del detaljer kring den nya telefonen. Bland annat att P30 Pro mycket riktigt kommer att stoltsera med en riktigt vass telefotokamera.

Wong säger till webbplatsen Android Central att P30 Pro har en så kallas superzoom-kamera, men avslöjar inte hur kraftig optisk zoom den kommer ha. Det har tidigare ryktats om både en optisk zoom på 5x och hela 10x. Enligt Wong ska den vara av periskop-typ, alltså en zoom som går att reglera. Dessutom ska kameran ha bättre ljuskänslighet än tidigare.

Förra årets flaggskepp P20 Pro erbjöd en optisk zoom på 3x vilket med digital hjälp knuffades upp till 5x. Årets P30-modell skulle därmed erbjuda rejäla förbättringar för de som vill fånga objekt långt bortifrån.

En ledtråd om att zoom på 10x är det som gäller ges i en bild som Clement Wong hänvisade till. Bilden har publicerats på sociala medier i Kina, och är enligt information fotograferad med en fyrdubbel-kameralösning. Bilden föreställer månen kraftigt inzoomad så att detaljer på månytan tydligt går att urskilja. Enligt Wong är bilden tagen med enheten hållen i handen, utan ytterligare redskap. Klart imponerande vid en första anblick!

Wong lovar sammanfattningsvis att kameran på P30 Pro ska vara något "ingen har gjort tidigare". Det är stora ord givetvis, och först 26 mars får vi reda på vad exakt de menar med det.

Källa: Android Central

Läs mer:

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.