IKEA satsar på belysning och högtalare med Sonos

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.

IKEA har gått ut med att företaget ska presentera det senaste i sin satsning på att förena IKEA-hemmet med det smarta hemmet, och partner i den senaste satsningen är ljudföretaget Sonos. Satsningen kallas Symfonisk, vilket av pressmeddelandet att döma är en produktfamilj fokuserad på ljud och belysning.

Mer specifikt verkar det handla om produkter som kombinerar både ljud och belysning. De nya produkterna ska visas upp under öppet hus-dagar i Milano i Italien där besökare ska kunna uppleva FEEL HOME-utställningen mellan den 9 till 14 april.

Björn Block, områdeschef för IKEA Smart Home, avslutar pressmeddelandet med följande uttalande:

"För IKEA handlar det smarta hemmet inte om prylar utan om att göra livet hemma bättre genom att skapa en bättre atmosfär, ge dig möjligheten att leva ett bekvämare liv och få dig att känna dig säker. Samarbetet med Sonos är ett bra exempel på detta där högkvalitativt ljud till vettigt pris kombineras med snygg design i en produkt som vi hoppas letar sig in i många människors hem".

I april kommer vi alltså veta mer om denna välljudande lampa från IKEA och Sonos, och för er som råkar befinna er i Milano vid den här tiden är det ett ypperligt läge att be om att få höra Loa Falkmans Symfonin spelas. Själva produkten väntas nå hyllorna i augusti, men det är inget som nämns i pressmeddelandet.

Källa: IKEA Newsroom

Kommentarer
1 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.