Sonos och Ikeas högtalare kommer i augusti

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Svenska möbelbjässen Ikea och högtalartillverkaren Sonos utannonserade sitt samarbete förra året, vilket ska resultera i en produktserie som kallas Symfonisk.

Det hela är trådlösa högtalare med design av Ikea och full integration med Sonos system. Dessutom utlovas kompatibilitet med Ikeas smarta produkter i Trådfri-serien, och de kommande rullgardinerna. Högtalarna är utformade för att också kunna agera vägghylla.

Än så länge har vi inte fått se något mer än en prototyp, men de båda företagen har nu släppt en video där de meddelar att högtalaren kommer i augusti. Något pris har vi inte ännu, men en rimlig gissning är att Symfonisk kommer ligga lägre i pris än Sonos vanliga högtalare. Sonos har sagt att de hoppas att samarbetet ska introducera Sonos-systemet till "miljontals nya användare".

För Ikeas del är samarbetet ett i raden av ett flertal initiativ för att stärka sin position i det uppkopplade hemmet. Ikea har också dragit igång ett samarbete med Xiaomi, och dessutom släppt en rad egna uppkopplade tillbehör. Även högtalare har Ikea testat i form av Bluetooth-högtalaren Eneby, som faktiskt låter riktigt bra – särskilt med tanke på priset.

Läs mer:

Källa: Variety

Kommentarer
1 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.