Sonos och Ikeas högtalare kommer i augusti

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Svenska möbelbjässen Ikea och högtalartillverkaren Sonos utannonserade sitt samarbete förra året, vilket ska resultera i en produktserie som kallas Symfonisk.

Det hela är trådlösa högtalare med design av Ikea och full integration med Sonos system. Dessutom utlovas kompatibilitet med Ikeas smarta produkter i Trådfri-serien, och de kommande rullgardinerna. Högtalarna är utformade för att också kunna agera vägghylla.

Än så länge har vi inte fått se något mer än en prototyp, men de båda företagen har nu släppt en video där de meddelar att högtalaren kommer i augusti. Något pris har vi inte ännu, men en rimlig gissning är att Symfonisk kommer ligga lägre i pris än Sonos vanliga högtalare. Sonos har sagt att de hoppas att samarbetet ska introducera Sonos-systemet till "miljontals nya användare".

För Ikeas del är samarbetet ett i raden av ett flertal initiativ för att stärka sin position i det uppkopplade hemmet. Ikea har också dragit igång ett samarbete med Xiaomi, och dessutom släppt en rad egna uppkopplade tillbehör. Även högtalare har Ikea testat i form av Bluetooth-högtalaren Eneby, som faktiskt låter riktigt bra – särskilt med tanke på priset.

Läs mer:

Källa: Variety

Kommentarer
2 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.