Video på Galaxy Fold visar tydligt veck

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Samsungs avtäckande av Galaxy Fold under Unpacked-eventet blev uppmärksammat, och lösningen med en stor vikbar skärm på insidan och en mindre främre skärm i ihopvikt form mottogs med både entusiasm och viss skepsis. Men under MWC-mässan förra månaden lyckades närgångna fotografer fånga bilder på ett veck där skärmen viks, och nu verkar detta veck bekräftas i en ny video.

Videon ser ut att komma från Vietnam där Samsung utför en del forskning runt kommande teknik. Testenheten som visas i videon har ett väldigt tydligt veck på skärmen, men det framgår inte hur många gånger detta exemplar har vikts. Samsung har själva hävdat att skärmen ska tåla att vikas cirka 200 000 gånger, men enligt en Bloomberg-rapport ska vecket börja uppstå när skärmen vikts cirka 10 000 gånger, men att Samsung jobbar på att få upp denna siffra så mycket som möjligt.

Det återstår att se hur mycket Samsung har lyckats minimera skärmvecket innan telefonen lanseras på svensk mark i maj. Med ett pris som lär ligga runt 25 000 kronor kan vi bara hoppas att de lyckats riktigt bra.

Källa: Sammobile, Bloomberg

Kommentarer
5 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.