2020 års Iphones blir endast OLED-modeller

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

I höst väntas Apple i vanlig ordning avtäcka den senaste rundan uppdateringar av Iphone-familjen. Denna uppdatering får säkerligen sin beskärda del av nyheter, men enligt rykten är det först nästa års modeller som ska tillföra de riktigt stora nyheterna.

Enligt rapport från Etnews kommer nästa samtliga av års Iphone-modeller bestyckas med OLED-paneler, alltså även den väntade uppföljaren till Iphone XR som i år åter väntas använda en LCD-panel. En annan stor förändring är att flärpen ska försvinna, detaljerna runt exakt hur detta ska fungera är oklart men det spekuleras i att Apple väljer att använda ett skärmhål för kameran och en uppsättning sensorer under skärmen som ska kunna läsa av ansiktet genom skärmpanelen.

En annan spekulation gör gällande att den främre kameran istället flyttar upp till en kant ovanför skärmen och att sensorerna använder det ovan nämnda arrangemanget under skärmen. Detta skulle göra kanten runt skärmen större, vilket gör just den här spekulationen mindre sannolik. Det nämns också att nästa års systemkrets A14 ska tillverkas på 5 nanometers tillverkningsprocess, vilket skulle göra den betydligt mer energieffektiv än årets A13-krets.

Det återstår att se om en flärp-fri OLED-upplevelse ligger i Iphones nära framtid. Vilket är du mest pepp på, OLED-paneler i samtliga telefoner eller att slippa flärpen?

Källa: Etnews

Kommentarer
13 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.