HMD Global uttalar sig om Nokia 7 Plus och Kina

Förra veckan fick vi veta att vissa Nokia 7 Plus-enheter skickat känslig data till Kina. HMD Global som tillverkar telefonerna kommer nu med ett uttalande i frågan.

Förra veckan rapporterade vi att norska NRK funnit att Nokia 7 Plus regelbundet skickade okrypterad känslig data till Kina. HMD Global som tillverkar Nokia-telefoner nu för tiden erkände vad som hänt, men kommer nu med ett förtydligande.

"Vi har analyserat ärendet och kommit fram till att vår klient för att aktivera enheter ämnad för våra kinesiska versioner av misstag kom med i mjukvarupaketet till en enda batch av Nokia 7 Plus-telefoner."

Företaget säger att de tar sina kunders säkerhet och integritet på största allvar. De vill vara öppna och transparenta med människor och har därför satt samman grafik med en detaljerad förklaring till vad som händer med datan i Nokia-mobiler. Alla mobiler sålda och ämnade för marknader utanför Kina lagrar data på HMD Global-servrar i Singapore som har strikta dataskyddslagar som efterlever GDPR.

HMD Global har också sedan det här började spridas i media kontaktat den finska ombudsmannen för att förtydliga oklarheter och felaktigheter som funnits med i en del av rapporteringen kring vad som hänt. De har släppt en mjukvaruuppdatering till Nokia 7 Plus som enligt företaget installerats av nästan alla användare.

Källa: Nokia

Kommentarer
8 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.