Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

HMD Global uttalar sig om Nokia 7 Plus och Kina

Förra veckan fick vi veta att vissa Nokia 7 Plus-enheter skickat känslig data till Kina. HMD Global som tillverkar telefonerna kommer nu med ett uttalande i frågan.

Förra veckan rapporterade vi att norska NRK funnit att Nokia 7 Plus regelbundet skickade okrypterad känslig data till Kina. HMD Global som tillverkar Nokia-telefoner nu för tiden erkände vad som hänt, men kommer nu med ett förtydligande.

"Vi har analyserat ärendet och kommit fram till att vår klient för att aktivera enheter ämnad för våra kinesiska versioner av misstag kom med i mjukvarupaketet till en enda batch av Nokia 7 Plus-telefoner."

Företaget säger att de tar sina kunders säkerhet och integritet på största allvar. De vill vara öppna och transparenta med människor och har därför satt samman grafik med en detaljerad förklaring till vad som händer med datan i Nokia-mobiler. Alla mobiler sålda och ämnade för marknader utanför Kina lagrar data på HMD Global-servrar i Singapore som har strikta dataskyddslagar som efterlever GDPR.

HMD Global har också sedan det här började spridas i media kontaktat den finska ombudsmannen för att förtydliga oklarheter och felaktigheter som funnits med i en del av rapporteringen kring vad som hänt. De har släppt en mjukvaruuppdatering till Nokia 7 Plus som enligt företaget installerats av nästan alla användare.

Källa: Nokia

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.