Spotify testar duo-abonnemang

Spotify Duo är en abonnemangsform som kan delas av två användare, och som erbjuder bland annat modererade spellistor baserade på bådas smak.

Känner du någon vars musiksmak du gärna skulle se uppblandad med din egen? Om svaret är ja på den frågan kanske du får just det du söker framöver då Spotify just nu testar en abonnemangsform som låter användare göra just detta. Spotify Duo heter abonnemanget som just nu testas på fem marknader.

Spotify Duo är i praktiken två Premium-abonnemang i ett, och priset är också lägre än om två separata abonnemang skulle användas. Två premium-konton kostar i dagsläget 9,99 amerikanska dollar i månaden, och ett Spotify Duo-abonnemang kostar istället 12,49 amerikanska dollar per månad.

Precis som med familjeabonnemangen måste båda medlemmarna i duon bo på samma adress för att kunna nyttja abonnemanget, men nu ska denna adress anges redan när Duo-abonnemanget registreras. Denna förändring görs sannolikt för att försöka få bukt med kunder som utnyttjar familjeabonnemangens modell där användarna bara behöver bekräfta att de faktiskt bor på angiven adress.

Utöver att två användare kan använda samma konto får de även tillgång till en gemensam modererad spellista vid namn Duo Mix. Detta är en spellista vars innehåll genereras automatiskt baserat på båda medlemmarnas musiksmak, det vill säga motsvarande Spotify Discover Weekly eller Daily Mix fast för två personer. Det finns även spellistor för specifika sinnesstämningar, som avslappnad eller peppig.

Den som inte vill lyssna på autogenererade spellistor kan också skapa egna sådana som kan delas med den andra medlemmen i kontot. Spotify Duo testas just nu i Colombia, Chile, Danmark, Irland och Polen, men det är ännu inte känt när detta är tänkt att expanderas till övriga marknader.

Källa: The Verge

Kommentarer
1 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.