Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia X71 är presenterad

Den nya telefonen har presenterats i Taiwan och skryter med en 6,39 tum stor skärm, skärmhål för kameran och väldigt smalt sensorjack.

Sedan varumärket Nokia har flugit under finska HMD Globals flagg har företaget valt en egen riktning jämfört med konkurrenterna. De är ett av få företag som använder en ren version av Android på telefonerna, och de har med få undantag inte hoppat på de senaste trenderna som råder på marknaden. Med Nokia X71 anammar de några, men inte alla, av de senaste smartphone-trenderna.

Telefonen har presenterats på den Taiwanesiska marknaden och ska enligt produktsidan stoltsera med en 6,39 tum stor skärm som täcker hela 93 procent av telefonens framsida. Precis som är i mode just nu används ett kamerahål för att husera selfiekameran och högtalare och andra sensorer ryms i en liten remsa längst upp i mitten på telefonen.

Kameran är också tämligen trendriktig med 48 megapixel upplösning som backas av en vidvinkelkamera på 8 megapixel och ett synfält som täcker 120 grader. Dessa två kompletteras dessutom av en 5 megapixel-kamera för djupavläsning. Likt tidigare har Nokia valt att placera fingeravtrycksläsaren på telefonens baksida, något de gjort i alla telefoner förutom Nokia 9 Pureview.

Ett område där HMD Global är sig trogna och inte följer trender är de inre specifikationerna, som precis som majoriteten av företagets telefoner är ganska modesta. Systemkretsen är mellanklassens Snapdragon 660 från Qualcomm, och detta backas av klart respektabla 6 gigabyte primärminne. Den interna lagringen är 128 gigabyte stor och detta kan expanderas med minneskort.

Batteriet rymmer klart rimliga 3 500 milliamperetimmar och detta laddas över
USB-C. Ett trevligt trendbrott är att Nokia X71 har en 3,5 millimeters hörlursutgång, vilket är långt ifrån givet i dagens läge. Här finns också Bluetooth 5.0 och stöd för dubbla SIM-kort.

Precis som HMB Globals/Nokias övriga telefoner ingår Nokia X71 i Android One-programmet, vilket innebär att den kommer få stora systemuppdateringar och säkerhetsuppdateringar i minst två år. När den släpps kommer den köra Android 9 Pie. Pris och lansering på svenska marknaden är i skrivande stund okänt.

Källa: Nokia

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.